Planinarenje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cene

Proizvodi 1-24 od 1768

24   60  

Proizvodi 1-24 od 1768

24   60  

Planinarenje

Planinarenje je jedna od ključnih aktivnosti u kojoj se čovek stapa sa prirodom. Ne radi se samo o mobilnosti, već i o užitku, disanju svežeg vazduha, otkrivanju nepoznatih predela, ostvarivanju ličnih ciljeva, druženju sa porodicom i prijateljima. Sa ove tačke gledišta, planinarenje je jedan od najzdravijih oblika rekreacije, jer nudi relativno umereno opterećenja tela, kardiovaskularnog sistema kao i zglobova. Osim toga, aktivira većinu mišićnih grupa i nudi ravnomernu raspodelu opterećenja. Kretanje na svežem vazduhu i prlepoj prirodi blagotvorno utiče na raspoloženje i psihu, povećava motivaciju i produktivnost. Odličan je alat protiv stresa i drugih problema današnjice, a osim toga što ćete napuniti baterije, bićete i fizički aktivni.

Dobra oprema povećava zadovoljstvo kao i sigurnost

Pešačenje je aktivnost za koju nam ne treba mnogo opreme, ali tih nekoliko bitnih stavki mora biti visokog kvaliteta. Verovatno najvažnija stvar je obuća. Planinarske cipele moraju biti udobne, moraju pružati izvrsno prianjanje na sve vrste podloga, ali poželjno je i da su vodootporne. U suštini, pravilo je da duža putovanja iziskuju bolju obuću, dok za kraće dnevne izlete možemo koristiti obuću plićeg tipa. Za izlete na zahtevnije planine potrebna je dublja obuća koja osigurava bolju stabilnost i štiti zglobove.

Obavezna oprema za planinarenje uključuje i posebnu odeću, koja se obično izrađuje od modernih materijala koji su izdržljivi, brzo se suše i dobro odvode vlagu. Čak i tokom leta, neophodno je imati planinarsku jaknu pri ruci u slučaju naglih pogoršanja vremenskih uslova.

Vrlo su prikladne takozvane softshell jakne, koje su napravljene od lagano elastičnog materijala koji garantuje olakšanu slobodu kretanja.

Ranac za neophodnu opremu

Verni saborac je i ranac, u koji pakujemo svu potrebnu opremu, kao i hranu i piće. Veličina ranca zavisi od dužine putovanja. U principu, svi moderni rančevi su posebno ergonomski dizajnirani zarad boljeg prianjanja. Poseduju različite pregrade koje omogućavaju da sadržaj unutar rančeva ostane netaknut od spoljnih faktora, dok su naramenice obložene i podesive. Unutra je posebna pregrada sa mehurom za vodu.

Dodaci uključuju planinarske štapove, kao i kacige za najekstremnije planinare koji zimi odlaze u planine,  ali kojima takođe trebaju i kramponi.

Takođe tu su dečije verzije obuće, kaciga, štapova kao i odeće i rančeva.

Internet trgovina Intersport nudi široku paletu cipela za planinarenje za sve ukuse.

 

Učitavanje...