Planinarenje - Vikend bonus

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cene

Postavi uzlazni smer

3 Proizvoda

24   60  
Filteri
Postavi uzlazni smer

3 Proizvoda

24   60  

Planinarenje

 

Hodanje je osnovni oblik ljudskog pokreta. Ne radi se samo o mobilnosti, već i o užitku, disanju svežeg vazduha, otkrivanju nepoznatih predela, ostvarivanju ličnih ciljeva, druženju sa porodicom i prijateljima. Sa ove tačke gledišta, planinarenje je jedan od najzdravijih oblika rekreacije, jer nudi relativno umerena opterećenja tela, kardiovaskularnog sistema kao i zglobova. Osim toga, aktivira većinu mišićnih grupa i nudi ravnomernu raspodelu opterećenja. Kretanje na svežem vazduhu i prelepoj prirodi blagotvorno utiče na raspoloženje i psihu, povećava motivaciju i produktivnost, odličan je alat za stres i druge probleme savremenog sveta, a osim što ćete napuniti baterije, oslobodićete se i stresa.

 

Dobra oprema povećava zadovoljstvo kao i sigurnost

Planinarenje je aktivnost za koju nam ne treba mnogo opreme. Ali tih nekoliko bitnih stavki mora biti visokog kvaliteta. Verovatno najvažnija stvar su cipele za planinarenje. Cipele za planinarenje moraju biti udobne, moraju pružiti izvrsno prianjanje na svim vrstama podloga, ali poželjno je i da su vodootporne. U suštini, pravilo je da dužina putovanja povećava potrebu za boljom obućom. Za kraće dnevne izlete možemo koristiti plitku obuću. Za izlete na zahtevnije planine potrebna je duboka obuća koja osigurava bolju stabilnost i štiti zglobove.

Obvezna oprema za planinarenje uključuje i posebnu odeću, koja se obično izrađuje od modernih materijala koji su izdržljivi, brzo se suše i dobro odvajaju vlagu od tela. Čak i leti uvek uzimamo planinarsku jaknu, što je sasvim u redu kada se vremenski uslovi naglo pogoršaju. Vrlo su prikladne takozvane softshell jakne, koje su napravljene od lagano rastegljivog materijala koji garantuje olakšanu slobodu kretanja.

Ranac za svu opremu

Verni pratilac je i ranac, u koji pakujemo svu potrebnu opremu i nešto hrane i pića. Veličina ranca zavisi od dužine putovanja. U principu, svi moderni rančevi su opremljeni posebnim načinom ergonomskim prijanjanjem, različitim pregradama koji omogućavaju da sadržaj unutar rančeva ostane netaknut od spoljnih faktora, naramenice su obložene i podesive. Unutra je posebna pregrada sa mehurom za vodu. U dodatnu opremu se uključuju planinarski štapovi, kacige za najekstremnije planinare koji zimi odlaze u planine,  ali kojima takođe trebaju i kramponi.

Naravno, tu su i deca među planinarima. Takođe tu su dečije verzije obuće, kaciga, štapova kao i odeće i rančeva. Internet prodavnica nudi široku paletu cipela za planinarenje za sve ukuse.

 

Učitavanje...