Supanje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cene

8 Proizvoda

24   60  

8 Proizvoda

24   60  

Supanje

SUP je skraćenica za Stand Up Paddle. Na našem jeziku doslovan prevod bi glasio “Veslanje stojeći”. To je najbrže rastući vodeni sport poslednjih  godina. SUP je doneo uzbuđenje havajskih talasa mirnim vodama svake plaže, reke ili jezera naše planete.

Istorija ovog sporta potiče iz predela Tihog okeana, koji su oduvek imali pogodne prirodne uslove za to. Među pacifičkim otocima, surfovanje je bilo najrazvijenije na Tahitiju i Havajima. U modernim vremenima havajski surferi su za obuku tehnike i stabilnosti, kao i za postizanje pravog položaja kada poziraju za fotografiju, počeli koristiti vesla. I od toga, ubrzo je formirana podvrsta SUP-a (Stand Up Paddle), koji podrazumevaju dasku i veslo. Dok vozi talas, SUP ima nekoliko prednosti u odnosu na klasično surfovanje. Veslo nudi dodatnu podršku i pomaže u hvatanju i održavanju ravnoteže. Osim toga, stojeći položaj veslača omogućava bolji pregled nadolazećeg niza talasa.

Globalni uspeh

Ubrzo se pokazalo da SUP ima ogroman globalni potencijal, zapravo mnogo više od izvornog surfovanja, koje je naročito popularno, ali se može realizovati samo na relativno retkim mestima naše planete, gde su uslovi povoljni , i tamo gde ima dovoljno talasa. Osim talasa, SUP je idealan i za mirne vode. Koristi se na jezerima, rekama, morima. SUP je sport za vrhunske majstore, kao i za ljubitelje rekreacije, užitka, odmora ... Odličan je za vodene izlete. Stoga ne čudi što je proteklih godina bio uspešan vodeni sport. Čak i preko venecijanskih kanala i uz ledene planine, SUPovi putuju rekama.

SUP-ovi na naduvavanje

Nedavno su SUP-ovi na naduvavanje postali izrazito popularni, odlikuje ih to što se mogu brzo i jednostavno napumpati isporučenom nožnom pumpom. Osim toga, lako se nose i skladište, a u naduvanom obliku nude potpuno zadovoljavajući stepen torzijske čvrstoće i stabilnosti. Mnogo različitih SUP-ova i sve potrebne dodatne opreme dostupni su u Intersport online trgovini.

Učitavanje...