Trčanje

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cene

Proizvodi 1-24 od 1331

24   60  

Proizvodi 1-24 od 1331

24   60  

TRČANJE

Trčanje je jedan od najprirodnijih oblika ljudskog pokreta. Ovo je sport koji je odličan za telo i um. Kažu da u toku treninga čujete samo svoj unutrašnji glas i da se na taj način, bez straha od odustajanja, motivišete do cilja. Stoga nije nimalo iznenađujuće da je poslednjih godina trčanje postalo pravi hit. Kalendar događaja svake godine je bogatiji. Maratoni su dugoočekivana dešavanja, koji su na rasporedu u svim najvećim gradovima, i na kojima bez obzira na vreme, učestvuje neviđen broj trkača.

Prava oprema

Paralelno sa popularnošću trčanja, oprema za trčanje takođe napreduje. Patike za trčanje su sve savršenije i omogućavaju efikasnije kretanje, uz istovremeno smanjenje rizika od povreda. Najveći proizvođači, uključujući Adidas, Salomon, Broox, Asics, Nike, Saucony i Pro Touch, svake godine razvijaju nove i još sofisticiranije modele svojih patika. Naravno, ne podrazumevaju samo kolekcije odrasle, već nude i brojne dečije modele i brojeve.

Isto važi i za odeću. Nekada smo trčali u pamučnim majicama, danas trčimo u majicama napravljenim od tehničkih materijala koji se brzo suše na vazduhu i dobro odvajaju vlagu od tela. Za žene su na raspolaganju i sportski grudnjaci koji značajno povećavaju udobnost tokom aktivnosti. U hladnijim vremenima i zimi, na raspolaganju su helanke, kabanice, kape i rukavice, koje su napravljene od modernih materijala sa superiornim termoizolacionim svojstvima.

Plan treninga

Planiranje rute upravo je postala prava nauka svih ovih godina, jer moderni merni uređaji i pametni satovi Suunto, Polar i Garmin omogućavaju precizna merenja i analize. To uključuje i hranu. Trkači se zaklinju na zdravu i uravnoteženu ishranu, a istovremeno moraju obratiti pažnju na pravilno doziranje magnezijuma, ugljenih hidrata i proteina.

Uprkos izuzetnom razvoju i napretku, trčanje ostaje verno svojoj demokratskoj suštini. To je sport za svakoga - za muškarce i žene, stare i mlade, brze i nešto manje brze... za sve ljubitelje zdravlja, kondicije i napredka.

Učitavanje...