U novoj planinarskoj sezoni preporučujemo

Planinarski ranac McKinley CRXSS I CT 10

McKinley CRXSS I CT 10 je svestrani ranac za aktivnosti u prirodi. Njime će biti oduševljeni planinarski biciklisti, trkači, ali i svi ostali.

Planinarske cipele Merrell WP MAIPO 2

Merrell Waterpro Maipo 2 je efikasna, lagana i prozračna cipela za planinarenje, koja je namenjena za razne slobodne aktivnosti.

Štapovi za planinare McKinley MIGRA 07 I

McKinley MIGRA 07 I su planinarski štapovi, koji pružaju podršku kako na putu prema vrhu, tako i pri silaženju, istovremeno štedeći dragocenu snagu.

Planine nas povezuju

Obucite se za sportske podvige u prirodi

Pred put u planine ne zaboravite

Sa ljubavlju prema prirodi

GREEN SERIES

Green Series oličava Intersportove napore da se bavi sportom sa održivijim proizvodima.

Reč je o proizvodima brendova koji su najmanje 50% napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala i dostupni su isključivo u Intersportu.
To uključuje McKinley planinarsku odeću, obuću i dodatke.

Planinarenje treba da bude ekološki prihvatljivo

Intersport već nekoliko godina prati ciljeve održivog razvoja na globalnom nivou,  koji se temelje na brizi  za okolinu, ljude i životinje.  Sledeći put kada odaberete novu sportsku opremu u nekoj od Intersport prodavnica ili u nošem webshopu, obratite pažnju na nalepnice koje vam govore na koji način ili od kojih materijala je svaki odevni predmet izrađen.

PFC FREE

PFC Free je poseban ekološki premaz, koji pruža odličnu odbojnost vode.

S.CAFÉ

To je poseban materijal, koji je napravljen od zrna kafe. Proizvodnja ovog materijala je energetski učinkovita.

AQUAMAX ECO

Aquabase Eco in Ventmax Eco proizvedene su prema OEKOTEX 100 standardu, brzo su razgradive i ne sadrže florougljenike.

DRY PLUS ECO

Odeća od ovog materijala osigurava brzo sušenje i izdašnu količinu udobnosti i prozračnosti.

Kutak za najmlađe planinare

Čak i najmlađi mogu biti entuzijastični planinari.
Uz šaroliku ponudu planinarske opreme možete ih pripremiti za sigurne, bezbrižne avanture u prirodi!

Saveti za planinare i na našem blogu

Intersport Savetnik za Kampovanje

Zamislite sledeću scenu: šuma oko vas, ptice pevaju, a vi se pripremate da postavite svoj šator za nezaboravan kamperski vikend. Ovo je vaš pouzdan vodič kako da to uradite pravilno.

Pročitajte više
Sve što je potrebno za kampovanje i nezaboravnu avanturu u prirodi!

Da li ste ikada razmišljali o tome da provedete neko vreme u prirodi, daleko od gradske vreve i svakodnevnih obaveza? Kampovanje je idealan način da se oslobodite stresa, oživite svoje telo, duh i iskusite neprocenjive trenutke u prirodi. U ovom blogu, otkrićemo vam sve prednosti kampovanja i kako se pripremiti za ovu nezaboravnu avanturu. Bez obzira da li ste već iskusni kampista ili tek planirate svoje prvo kampovanje, Intersport je tu da vam pomogne da pronađete najkvalitetniju opremu koja će vam omogućiti da uživate u prirodi u punom sjaju!

Pročitajte više
Intersport priručnik za planinarenje

Ne postoji bolja aktivnost za početnike koji vole prirodu i avanture od planinarenja. Ovo su neki saveti za početnike koji planiraju početi sa planinarenjem: Počnite lagano: Krenite sa manjim stazama i postepeno povećavajte težinu kako biste se postupno naviknuli na hodanje u prirodi.

Pročitajte više
Planinarite pažljivo

Jednostavno morate da volite planine. Prihvataju svakoga u svoj luksuz i retko koga ostavljaju ravnodušnim. Ako ništa drugo, planine nas uče iskrenosti, poštovanju i istrajnosti. Sva tri su korisna i u poslu i u svakodnevnom životu. Pomažu nam u rešavanju problema, da ne pobegnemo od njih već da se borimo da ih rešimo. 

Pročitajte više
dan_na_planini
Dan na planini

Zatvorite oči i fokusirajte se na disanje, a zatim zamislite sebe na vrhu planine. Sada prestanite da zamišljate, zapravo možete vrlo lako da organizujete savršen dan na planini. Čak i sama ideja o putovanju u planine, bilo sami ili sa voljenim osobama, može imati pozitivan uticaj na vaše mentalno blagostanje.

Pročitajte više
Jesen izlet
Saveti za jesenje planinarenje

Sunčano i neprevruće jesenje vreme je savršeno za lutanje u prirodi. Planinarenje po brdima je svakako jedna od sve popularnijih aktivnosti, ali nažalost sve je više nezgoda. Pitate se kako da ih sprečite?Planinarenje je u procvatu poslednjih godina. Iako je to prijatna aktivnost, za nju se potrebno dobro pripremiti. Pokazalo se da su nezgode u brdima poslednjih godina vrlo često posledica loše pripreme, neadekvatne opreme i nepovoljnih vremenskih uslova. Stoga ćemo vam u nastavku predstaviti kako da izbegnete nezgode u planinama.

Pročitajte više
Sportske aktivnosti tokom jeseni
Sportske aktivnosti tokom jeseni

Kraj leta donosi hladnije i kraće dane, što može uticati na kondiciju, imunitet i raspoloženje. Ujedno, ovo je idealno vreme da u svoj nedeljni raspored uvedete fizičku aktivnost!

Pročitajte više
Trčanje i planinarenje: Kako odabrati pravu obuću?

Ne glede na letni čas si ljudje želimo uživati v naravi. Za kaj takega pa seveda potrebujemo pravo obutev. Novi Salomon OUTpulse GTX bi marsikdo označil za popoln pohodniški čevelj, s katerim boste lahko začeli odkrivati lepote narave v vseh vremenskih pogojih.

Pročitajte više
OUTpulse GTX: Cipela za nove avanture

Bez obzira na godišnje doba, želimo da ljudi uživaju u prirodi. Naravno, potrebna nam je prava obuća za ovako nešto. Nova Salomon OUTpulse GTX je kompletna planinarska cipela sa kojom možete otkriti lepotu prirode u svim vremenskim uslovima.

Pročitajte više
Nordijsko hodanje 5
Štapovi za nordijsko hodanje

Dok su gradski bicikli već opremljeni mnogim dodacima za bezbednu vožnju u saobraćaju, u slučaju sportskih planinskih i trekking modela, bicikl čine uglavnom komponente bicikla. Sportski bicikli su prvenstveno namenjeni za sportske vožnje po dnevnom svetlu i po suvim uslovima u prirodi, pa uglavnom nisu opremljeni raznim dodacima, koje ipak možete smisliti i ugraditi prema svom stilu vožnje i tako povećati udobnost na biciklu.

Pročitajte više
kampovanje
Šatori za avanturiste

Boravak u prirodi takođe može biti svojevrsna avantura. Šator pruža zaklon i udobnost.

Pročitajte više