Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

Približavaju se prvomajski praznici i mnogi od nas traže idealno mesto za bekstvo iz grada. Ako ne želite da potrošite previše novca, a želite da se savršeno povežete sa čarobnom prirodom u maju, onda je kampovanje avantura koja može da počne. Kampovanje nudi ne samo povratak prirodi u kojoj uživate i odmarate, već i priliku da budete aktivni, da se zabavite i istražite neka od najlepših mesta kod nas i u regionu. Od mirnih delova prirode, gde možete postaviti svoj šator do adrenalinskih centara za aktivnosti na otvorenom, evo 10 top destinacija, koje će vaš prvomajski odmor učiniti nezaboravnim.

ZA IDEALAN MIR I SPOKOJ U PRIRODI

  1. Nacionalni park Tara

Nacionalni park Tara, sa svojim gustim šumama i kristalno čistim jezerima, nudi mnogo idealnih mesta gde možete za samo nekoliko trenutaka postaviti McKinley šator za dvoje i otkriti sve čari romantike pod vedrim nebom. Kampovanje ovde nudi priliku za planinarenje, tako da je dobra i kvalitetna planinarska oprema dobrodošla.

2. Zlatibor
Zlatibor je savršeno mesto za porodičan odmor. Upotrebite svoju ili iznajmljenu opremu za planinarenje i postavite je na Ribničkom jezeru, u neposrednoj blizini centra Zlatibora i sigurni smo da ćete uživati u prelepom pejzažu. Praktične i lagane Mc Kinley stolice na sklapanje će vas pratiti tokom celog dana i omogućiti vam maksimalan komfor i užitak odmora pored jezera. U ovakvom ambijentu se brzo ogladni, pa je preporuka da uz sebe uvek imate rashladnu torbu ili frižider sa obiljem poslastica, kao i praktičan i multifunkcionalan pribor za jelo.

MESTA KOJA ODUŠEVLJAVAJU MLADE

3. Uvac

Specijalni rezervat prirode Uvac poznat je po svojim impresivnim meandrima i dom je beloglavog supa. Idealno je mesto za mlade, željne avantura i zabave. Pećine Uvca su inspirativne za istraživanje, a u toj i svim drugim avanturama, od velike koristi su svestrane MCKinley podloge za sedenje na naduvavanje, koje se lako postavljaju i još lakše nose.

ZA LJUBITELJE AKTIVNOSTI I AVANTURA U PRIRODI

4. Triglav
Triglav, najviši vrh Slovenije, privlači planinare svojim izazovnim stazama. Maj je idealno vreme za osvajanje Triglava, a kampovanje u njegovoj blizini omogućava vam da uživate u spektakularnim pogledima i planinskom vazduhu. U dnevnim izazovima vaš verni pratilac će biti ergonomski dizajniran ranac za planinarenje, u koji ćete moći da spakujete sve potrebno za bezbrižan izlet u prirodu.

5. Plitvička jezera
Plitvička jezera, sa svojim tirkiznim vodama i vodopadima, nude jedinstveno iskustvo kampovanja. Pored šetnji i neizbežnog fotografisanja, možete se zabaviti u vožnji čamcem po jezeru. Bićete potpuno bezbrižni i ukoliko se pokvasite, ako na sebi imate odeću za planinarenje, koja se brzo suši. Usled refleksije vode sunčevi zraci su još jači, pa je kapa ili kačket sa zaštitnim faktorom od sunčevih zraka, idealno rešenje za zaštitu glave.

PLANINARENJE I SPORTOVI

6. Durmitor
Kampovanje u ovom području nudi širok spektar aktivnosti, od planinarenja do raftinga na Tari. Očekuju vas jedinstvena buđenja sa pogledom na neke od najlepših planinskih vrhova u regionu, a u toku noći vam neće biti hladno, jer kvalitetne vreće za spavanje brenda McKinley to i garantuju.

7. Pirin
Pirin je raj za planinare, sa stazama koje vode kroz šume i pored planinskih jezera. Maj je idealan za kampovanje i istraživanje u ovom području. Idealno je mesto za sve koji izbegavaju gužve i vole umerenu klimu.

KULTURNO ISTORIJSKA ISTRAŽIVANJA U TOKU KAMPOVANJA

8. Đavolja Varoš
Đavolja Varoš, sa svojim neobičnim stenovitim formacijama, nudi
jedinstveno mesto za kampovanje, jer osim prirodnih lepota, blizina istorijskih mesta pruža šansu za upoznavanje i sa kulturnim nasleđem Srbije.

9. Kotor
Kampovanje u blizini Kotora omogućava istraživanje ovog UNESCO svetskog nasleđa. Uz obalu i srednjevekovne zidine, Kotor nudi kombinaciju prirodnih lepota i istorijskog šarma.

10. Ohridsko jezero
Ako se odlučite da svoj svestrani šator postavite na Ohridskom jezeru, gde osim prelepih plaža za odmor imate i obilje kulturno istorijskih znamenitosti, dobićete savršen balans između odmora u prirodi i istraživanje bogate prošlosti.

OPREMITE SE ZA AVANTURU U PRIRODI

Miran odmor ili avantura puna adrenalina, ova mesta nude po nešto za svakoga. Sad je pravo vreme da pripremite ili dopunite svoju opremu za kampovanje i planinarenje. Intersport Srbija nudi širok asortiman proizvoda brenda Mc Kinley, koji je više od 30 godina sinonim za kvalitetnu planinarsku opremu, najsavremenije tehnologije. McKinley proizvodi su ekskluzivno dostupni u prodavnicama Intersport i preporučujemo ih, jer nude odličan kvalitet u odnosu na cenu.