Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

Planinarenje ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, a poslednjih godina zainteresovanost za ovaj avanturistički sport na otvorenom je sve veća. Za porast popularnosti planinarenja možemo zahvaliti izuzetnim prirodnim resursima koje nudi naša zemlja. Planinarenje je aktivnost koja se izvodi u netaknutoj prirodi i pogodna je za sve uzraste. Planinarske avanture su odlična prilika za druženje sa prijateljima i porodicom i jedan od najuzbudljivijih načina da iskoristite vikend.

Karakteristike planinarskih jakni za jesenji period

Bez obzira da li idete na kratko putovanje ili dužu turu, kvalitetna planinarska jakna je obavezan deo vaše odeće. Prilikom kupovine planinarske jakne, ključno pitanje na koje trebate odgovoriti je: za kakve vremenske uslove Vam je potrebna jakna?

Za jesen i zimu su pogodne deblje jakne izrađene od posebnih materijala koji pružaju optimalnu zaštitu od različitih vremenskih uslova, poput vetra, snega i kiše.

Takvi materijali garantuju vodootpornost koja se meri takozvanim vodenim indeksom i imaju posebnu membranu koja sprečava zadržavanje vlage.

Kvalitetne planinarske jakne takođe su opremljene izdržljivim šavovima, vodootpornim rajsferšlusima, specijalnim otvorima i praktičnim dodacima poput malih džepova, otvora za slušalice, kapuljače koja se može skinuti i brojnih steznika ili čičak traka koji pružaju veću udobnost i bolje prianjanje.

Pronađite najbolju planinarsku jaknu koja odgovara Vašim potrebama i željama

Zbog sve veće popularnosti planinarenja, ponuda planinarskih jakni postala je veoma raznovrsna. Novi tehnički materijali omogućavaju proizvodnju planinarskih modela jakni za sve prilike.

Na policama Intersport prodavnica Vas očekuju najnoviji modeli planinarskih jakni za nadolazeću jesen, koji impresioniraju svojim kvalitetom i dizajnom. Jedna od njih je i muška planinarska jakna McKinley RUMBAK UX, koja je dostupna u plavoj ili zelenoj boji. Jakna je pogodna za kraća ili duža planinarska putovanja, a može se koristiti i za druge aktivnosti na otvorenom.

Planinarska jakna ima praktičnu kapuljaču koja će Vam ponuditi najbolju zaštitu u ekstremnim vremenskim uslovima i u slučaju kiše. Napravljena je od specijalnog Aquamax materijala koji eliminiše vlagu, tako da ćete se u njoj uvek osećati prijatno.

Jakna je takođe opremljena posebnom membranom koja sprečava prodiranje hladnog vazduha, a posebna tehnologija S.Cafe otporna je na razvoj bakterija i sprečava stvaranje neprijatnih mirisa.

Jakna McKinley RUMBAK UX ima i brojne praktične dodatke. Dva džepa na grudima omogućavaju pričvršćivanje planinarskog ranca, rukavi imaju čičak traku koja sprečava ulazak hladnog vazduha, a vezice na rajsferšlusima olakšavaju otkopčavanje i zatvaranje čak i ako imate rukavice.

Pored kvalitetne jakne, ne zaboravite i na ostalu, veoma bitnu, opremu za planinarenje

Ako želite da upotpunite svoju planinarsku opremu, sada je pravo vreme da kupite kvalitetne planinarske pantalone. U Intersportu je za sve planinare dostupan najnoviji model planinarskih pantalona McKinley TASMANIA u crnoj boji.

Planinarske pantalone su napravljene od brzosušećeg materijala, koji eliminiše vlagu, a istovremeno je otporan na vetar, pa su pantalone pogodne i za nošenje po hladnijem vremenu. U izradi ovih pantalona korišćen je i elastin, što ih čini veoma udobnim, a imaju i dva bočna džepa koji se zatvaraju rajsferšlusom.

Obzirom da je vreme u planinama vrlo nepredvidivo u jesen i može biti veoma hladno, uvek je dobro imati pri ruci planinarsku jaknu koja će Vam obezbediti potrebnu zaštitu i toplotu tokom planinarskih avantura.

Idealno rešenje koje Vam Intersport nudi za takve situacije je jakna McKinley MANALI UX .

Napravljena je od mešavine kvalitetnog sintetičkog materijala i vune, što je čini veoma toplom, tako da je možete nositi tokom svih aktivnosti na otvorenom. Rajsferšlus na jakni ne propušta vodu i veoma je praktičan, a dva bočna džepa i džep na grudima nude dodatni prostor za najpotrebnije stvari.

Za dame koje uživaju u planinarskim pohodima iz ponude izdvajamo žensku planinarsku jaknu McKinley METTE WMS, koja je izuzetno atraktivnog dizajna u crvenoj i crnoj boji. Izrađena je od udobnog i toplog materijala, a njena kapuljača nudi zaštitu čak i tokom izuzetno lošeg vremena.

Dva bočna džepa na jakni su veoma praktična i u njima možete čuvati novčanik, mobilni ili ključeve od automobila.

Ako niste pripremili planinarsku opremu za predstojeću jesen, sada je najbolje vreme da to uradite i odaberete Vaš planinarski autfit iz raznovrsne ponude Intersport prodavnica ili web shop-a.