Sadržaj

Biciklizam

Vlasti naše zemlje decenijama zanemaruju ovo najvažnije pitanje zaštite životne sredine, vazduha koji svi stanovnici udišu. Problem koji utiče na sve.

Srbija je početkom ovog veka bila na nivou proseka zemalja Centralne Evrope po ukupnim emisijama štetnih supstanci u vazduhu, uzimajući u obzir broj stanovnika, trenutno smo negativni rekorderi, u međuvremenu na polju zaštite životne sredine urađeno je malo u određenim oblastima.

Građani Srbije su među najugroženijima u regionu, rezultati istraživanja procenjuju da do 10.000 ljudi ne doživi očekivanu starosnu dob posledicom prekomerno zagađenog vazduha.

Šta možemo učiniti povodom toga?

Neke od mera zaštite koje svi mogu da preduzmu

Trenutno rešenje su maske, pored toga što gradjani zemlje nisu naviknuti na ovakve mere zaštite neophodno je da ozbiljno shvatimo nivo zagađenja i posledice.

Kako obezbediti zdraviju budućnost?

Jedno od rešenja poboljšanja vazduha je prvenstveno poboljšanje uslova za vožnju bicikala i električnih trotineta u celoj zemlji. Ovakva akcija bi direktno smanjila upotrebu automobila i samim tim uticala na emisiju štetnih gasova.

Ukoliko niste u mogućnosti da potpuno zamenite automobil svako može smanjiti korišćenje automobila. Određenim danima automobil zamenite za ekonomičnije i ekološki prihvatljivo rešenje. To bi dovelo do povećanog broja biciklista, što bi uticalo na gužve u saobraćaju kao i na nivo zagadjena vazduha.

Bilo da se odlučite za tradicionalni, električni bicikl ili električni trotinet svakako ćete doprineti poboljšanju vazduha i životne sredine.

Električni bicikl je idealno rešenje za one koji ne žele da se umaraju tokom vožnje, poseduje motor jačine 250w koji postiže, maksimalnu brzinu od 25 Km/h tako da bez problema brzo i lako možete stići do željenog odredišta bez dodatnog zamaranja. Točkovi prečnika od 26 do 28 inča čine vožnju stabilnom i udobnom, Tektro kočnice su izuzetno sigurne tokom vožnje.

Za više informacija o električnim biciklima kliknite OVDE.