Sadržaj

Plivanje i vodeni sportovi

Istorija japanki

Japanke su idealna obuća za udobno hodanje i brzo obuvanje. Takođe, odlične su za tuširanje u teretanama i fitnes centrima, jer štite stopala od gljivica i moguće prljavštine. Mogu se izrađivati od različitih prirodnih i veštačkih materijala, na primer, slame, gume, plastike, kože.

Dostupan je neograničen izbor motiva i nijansi boja. I iako japanke ne pružaju stopalima takvu potporu kao što su, na primer, patike, u poređenju sa hodanjem bosih nogu, i dalje vrlo dobro štite stopala od peska, prljavštine i vrućeg asfalta.

Jedna od ključnih prednosti je i to što se u japankama možete osećati potpuno slobodno, što je posebno važno za vruće letnje dane. Da li ste se ikada zapitali odakle potiče ova vrsta letnje obuće?

Ukratko vam predstavljamo neke od najvažnijih istorijskih činjenica o japankama. Na kraju ćemo vam predstaviti nekoliko TOP ponuda ove vrste obuće, koje po pristupačnim cenama možete kupiti u svim Intersport prodavnicama.

Japanke prate čovečanstvo milenijumima

Japanke su ravne papuče sa dve trake koje obuhvaćaju nastavak i spojene su između kažiprsta i palca, a čovečanstvo prate ne samo poslednjih nekoliko decenija, već milenijuma.

Sandale u japanskom stilu već su nosili Egipćani. Napravljene su od palminog lišća ili papirusa. Slična obuća nosila se i u drevnoj Grčkoj, a Rimljane su odlikovale takve japanke, koje su imale kaiševe spojene između srednjeg i kažiprsta.

Američki vojnici osvajali su kalifornijske plaže sa japankama

Nakon dolaska američkih vojnika kući – posle Drugog svetskog rata, japanke su postale veoma popularne u Americi uopšte. To je posebno bilo primetno na kalifornijskim plažama, gde su se japanke najčešće nosile u kombinaciji sa šortsom ili kupaćim kostimom. Odavde se ova vrsta obuće proširila po celom svetu.

Japanke su izuzetno popularne i danas. Svake godine postižu izuzetno visoke prodajne brojeve. Mogu se kupiti u mnogim zemljama sveta. Takođe su veoma popularni kod nas. Kupce najviše impresioniraju šareni motivi.

TOP ponuda japanki u Intersportu za leto 2021.

Za ovo leto smo se u Intersportu pobrinuli za vrlo udobnu i prijatnu obuću, među kojom zasigurno vladaju večite japanke.

Možete pogledati kompletnu ponudu OVDE.

Na primer, možete birati između japanki poznatih brendova Adidas, Cartago, Crocs, Energetics, Firefly, Ipanema, Nike, Quiksilver.

Roxy RG Viva Gliter – atraktivne dečije japanke

Japanke Roxy RG Viva Gliter su dečija verzija veoma popularnog ženskog modela. Imaju vrlo lep dizajn. Dostupan je u svežim i atraktivnim nijansama boja sa gliterom na kaišu.

Devojčice će se brzo zaljubiti u njihov izgled i udobnost prilikom nošenja.

Ipanema Anatomic Colors Fem – moderne ženske japanke

Ipanema Anatomic Colors Fem su moderne ženske japanke koje se mogu pohvaliti izuzetno atraktivnim letnjim dizajnom. Njihov đon je anatomskog oblika i vrlo je fleksibilan. Omogućuju udobno i pouzdano hodanje.

Jedinstveni dizajn ove vrste japanki plod je svetski poznatog brazilskog brenda, koji uvek impresionira svojim modelima.

Cartago Malta IV Thong AD – muške japanke opuštenog izgleda

Za pripadnike jačeg pola koji vole opušteni izgled letnje obuće, Rider R1 AD je više nego odličan izbor.

Japanke se mogu pohvaliti mekanim đonom Flexpand za udobno nošenje prilikom svakog koraka. Istovremeno imaju izuzetno mekan i udoban kaiš između prstiju.

Quiksilver Molokai Resin Check Youth – dečije japanke sa zanimljivim printom

Quiksilver Molokai Resin Check Youth japanke će obožavati svi dečaci, jer gornji deo đona ima atraktivni natpis sa modernom grafikom. Vrpce su ukrašene brendom Quiksilver, što ih čini još atraktivnijim: