Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

HODAJTE KAO DA TRČITE

Brend Salomon odavno je poznat po svojim proizvodima, koji vas mogu odvesti bilo gde u planine, onoliko brzo koliko želite. Poslednjih godina dizajneri brenda fokusirali su se na stvaranje proizvoda, koji bi podstakli još više ljudi na istraživanje prirode.

Salomonovo nasleđe i iskustvo u atletici i atletskom trčanju suočilo se s novim potrebama. Rezultat je lagana i izdržljiva obuća, kao i odeća i oprema. Svi su ti proizvodi osmišljeni za udobnije pešačenje, što zadovoljava mlađe entuzijaste koji planinarenje smatraju sportom.

Primer obuće, koja je rezultat spajanja dva sveta, je X Ultra 4 GTX®. Hibridna planinarska obuća koja je pozajmila karakteristike patika za terensko trčanje i uklopila ih u planinarske okvire. Ovo je rezultat dubinskih biomehaničkih studija koje teže boljoj stabilnosti, kako bi se sprečile povrede skočnog zgloba.

Istraživanja kažu da je 80% povreda pri hodu uganuće skočnog zgloba, od čega je čak 95% spoljno uganuće. Salomon je identifikovao ključna područja stopala kojima je potrebna zaštita i redizajnirao X Ultra 4 kako bi pružio zaštitu od najčešćih povreda.

Lagane i okretne, poput terenskih patika, ali stabilne, neklizajuće i vodootporne – to su X Ultra 4 GTX®.

Sa novim donjim delom ADV-C, koji ima za cilj stabilizaciju zglobova sa spoljne strane stopala, i ne ograničava vašu stabilnost i brzinu.

Daje vam veštinu na tehničkom i neravnom terenu. Đon Contagrip® MA hvata podlogu, čak i kada je vrlo klizav. Dajući vam kontrolu, što ćete posebno primetiti pri spuštanju. Opširna prednja zaštita zaštitiće vaše prste.