Sadržaj

Fudbal

Najbolji fudbalski klubovi Evrope

Nakon završetka Evropskog fudbalskog prvenstva i Olimpijskih igara, najbolji fudbaleri ponovno se bore na klupskom nivou. Nacionalne fudbalske lige i evropska klupska takmičenja ulaze u novu takmičarsku sezonu, i mnogi od najboljih klubova ponovo žele da stvore priliku za osvajanje novih titula.

A u kojim se fudbalskim klubovima u Evropi trenutno igra najbolji fudbal?

FC Bayern Munchen

Bayern Munchen jedan je od najboljih fudbalskih klubova u Evropi i zasigurno najuspešniji nemački klub. Brojni uspesi poslednjih sezona govore o njegovom kvalitetu. U Ligi šampiona prošle sezone stvari nisu išle po planu, ali su 9. put zaredom i 30. u celoj istoriji osvojili nemačko državno prvenstvo.

S jednim od najboljih fudbalera svih vremena, Robertom Lewandowskim, ponovno su najozbiljniji kandidat za osvajanje mnogih titula.

Manchester City

Ako pogledamo rezultate ovogodišnje Lige prvaka, mogli bismo reći da je Manchester City drugi najbolji klub u Evropi. U finalu su morali da priznaju pobedu fudbalskom klubu Chelsea, ali su ipak osvojili prvo mesto u engleskoj Premier ligi. I svoju 5. titulu u celoj istoriji kluba. Pod vođstvom iskusnog Pepa Guardiole, Manchester City takođe ima visoke ciljeve za predstojeću sezonu. Pa je ovo definitivno fudbalski klub koji uvek treba shvatiti ozbiljno.

Juventus

Juventus je svoju devetogodišnju dominaciju u Seriji A ove godine morao da preda milanskom Interu, ali i dalje ostaje jedan od najuspješnijih klubova. Zasad se može pohvaliti mnogim evropskim titulama.

A ove sezone osvojio je Kup Italije i Superkup. Uz mnoga poznata imena u evropskom fudbalu, poput Dybale, Juventus je uvek najozbiljniji kandidat za prva mesta.

Chelsea

Chelsea je zasigurno bio najveće iznenađenje na fudbalskim terenima prošle sezone. Nakon lošeg početka engleskog prvenstva, došlo je do preokreta kada je Thomas Tuchel seo na trenersku klupu. Ovaj fudbalski klub vodio je sve do titule Lige prvaka i među 4 najbolje ekipe engleske fudbalske lige. Bez sumnje, jedna su od najboljih ekipa u ovom trenutku. Koja je dodatno pojačana za ovu sezonu, što jasno govori o njihovim velikim planovima.

Paris Saint Germain

Paris Saint Germain jedan je od najboljih fudbalskih ekipa u Evropi. Iako se još ne mogu pohvaliti titulom Lige prvaka, u poslednje dve godine uvek su bili u vrhu ovog evropskog takmičenja.

Za predstojeću sezonu klub ima još veće ciljeve, jer se nedavno pojačao s jednim od najboljih fudbalera svih vremena Lionelom Messijem. Ovo će, uz Neymara, Mbappea i druge vrhunske fudbalere, sigurno biti najozbiljniji kandidat za prva mesta.

Atletico Madrid

Pod vođstvom Diega Simeona i Jana Oblaka između stativa, Atletico Madrid postao je ovogodišnji pobednik španske fudbalske lige La Liga. Tako je nakon dugo vremena prekinuo dominaciju fudbalskih klubova Barcelone i Real Madrida koji su vladali poslednjih godina španskog prvenstva. S osvojenom 11. titulom, treći je najuspješniji španski klub svih vremena. A može se pohvaliti i titulama osvajača Evropske lige i evropskog Superkupa.

Real Madrid

Iako Real Madrid ove sezone nije osvojio niti jednu titulu, i dalje je jedan od najuspešnijih klubova u celoj istoriji fudbala.

Španski je kup izgubio tek u poslednjoj utakmici prvenstva, dok je u Ligi šampiona došao do polufinala, gde ga je eliminisao kasniji pobednik Chelsea. Igrači poput Courtoisa, Carvajala, Alabe, Kroosa, Modrića i Benzeme definitivno su pravi recept za najviše lestvice.

Inter Milano

Antonio Conte imao je najveći uticaj na milanski Inter, koji je nakon dugogodišnje dominacije Juventusa konačno osvojio Seriju A. Prošle sezone klub je igrao finale Evropske lige, gde je morao da prizna pobedu Sevilli. Trenutno najbolji fudbalski klubovi, uz zvučna imena poput Edina Džeke, Alexisa Sancheza i Samira Handanovića, njegove ambicije za ovu sezonu sigurno su još veće.

FC Barcelona

Barcelona se ne može pohvaliti velikim uspesima u poslednje dve godine. Ovogodišnju La Ligu završila je tek na 3. mestu, a mnogima je tek Lionel Messi podigao klub tako visoko na tabeli.

Ali, klub se suočava s velikim finansijskim dugovima, pa je odluku o odlasku doneo i Lionel Messi, što je naročito rastužilo sve verne navijače Barcelone. Uprkos nekoliko loših sezona, i dalje je jedan od najboljih klubova na svetu, pa od njega u budućnosti možemo još puno očekivati.

Ljubitelji fudbala, navijajte za svoje favorite u njihovim klupskim bojama!

Svi ljubitelji fudbala sigurno su već uživali, u prvim utakmicama na nacionalnim klupskim prvenstvima širom Evrope. Ali, prave poslastice na fudbalskim terenima tek dolaze. Zato se na vreme opremite navijačkim rekvizitima u klupskim bojama, koji su dostupni u Intersport prodavnicama.