Fudbal

Kažu da je to najbrža fudbalska lopta u istoriji svetskih prvenstava – Al Rihla, zvanična lopta Svetskog prvenstva čiji će domaćin ove godine biti Katar. Još jednom je njen dizajn potpisao nemački proizvođač sportske opreme adidas.

32 reprezentacije, jedna lovorika i jedna fudbalska lopta

Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru sigurno će biti najveći sportski događaj u 2022. Zadržaće ljubitelje fudbala pred malim ekranima između 21. novembra i 18. decembra. Ovo će biti 22. Svetsko prvenstvo. Za prestižnu nagradu takmičiće se 32 tima, a svi će igrati sa istom fudbalskom loptom, Al Rihlo.

Za svaki veliki fudbalski događaj, kao što je Evropsko ili Svetsko prvenstvo, Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) kreira zvaničnu fudbalsku loptu za igranje tokom turnira. Ovoga puta to je Al Rihla, koju je dizajnirao nemački proizvođač sportske opreme adidas i to je 14. uzastopna lopta koju za Svetsko prvenstvo pravi ovaj renomirani proizvođač sportske opreme.

1

adidas RIHLA

Fudbalska lopta koja impresionira svojom brzinom

Sve zvanične fudbalske lopte svetskih prvenstava obično su nudile neke novine i napredak u tehnologiji. Svi noviteti bazirali su se na sve bržoj fudbalskoj igri i atraktivnim potezima, gde je kontrola lopte još važnija. Čak i sa fudbalskom loptom Al Rihlo, nije drugačije.

Prema rečima njenih kreatora, ovo je najbrža fudbalska lopta na svetskim prvenstvima, koja impresionira svojom brzinom. Njen dizajn omogućava da održava znatno veće brzine tokom leta kroz vazduh od prethodnih lopti. Sa revolucionarnim inovacijama, adidas je od Katara napravio najveću binu na svetu za izvođenje najatraktivnijih i najpreciznijih poteza loptom.

Dizajn fudbalske lopte Al Rihla

Fudbalska lopta Svetskog prvenstva u Kataru rezultat je brojnih testova u adidasovim laboratorijama, ali i na terenu. Ovako je nastala fudbalska lopta, koja omogućava najviši nivo tačnosti i pouzdanosti, čemu doprinose neke ključne inovacije:

  • CTR-CORE: Inovativno jezgro u lopti koje pruža veću preciznost i podržava brzu i tačnu igru. Kvalitetno jezgro omogućava maksimalan oblik i zadržavanje vazduha u njemu.
  • SPEEDSHELL: Poliuretanski premaz sa posebnom teksturom i potpuno novim oblikom panela. Lopta je izrađena od 20 trouglastih i četvorouglih panela nepravilnih oblika koje poboljšavaju aerodinamiku lopte. Ovo doprinosi većoj preciznosti, stabilnosti leta i efikasnijem izvođenju rotirajućih udaraca.

Atraktivna fudbalska lopta izrađena je imajući na umu čistiju životnu sredinu

Kao i mnogi drugi adidas proizvodi, Al Rihla je izrađena imajući na umu životnu sredinu. Zbog toga su sve njene komponente pažljivo birane i nastala je prva fudbalska lopta za Svetsko prvenstvo, koja je izrađena isključivo korišćenjem boja i lepka na bazi vode.

Al Rihla impresionira svojim izgledom. Njene smele i živopisne boje i štampa doprinose da lopta odmah zapadne za oko svim fudbalskim zvezdama, kao i navijačima širom sveta. Njen atraktivan izgled garantuje da će ova lopta uvek biti u centru pažnje.

Rihla putuje po svetu

Naziv lopte naravno nije slučajan i rihla na arapskom znači putovanje. Inspiracija za dizajn odražava kulturu, arhitekturu, kultne brodove i identitet Katara. Al Rihlin put oko sveta ponudiće svim ljubiteljima fudbala jedinstvenu priliku da se povežu sa događajima pre Svetskog prvenstva.

Na predstavljanju fudbalske lopte prisustvovaće sve nekadašnje fudbalske zvezde, a zatim će lopta putovati u deset gradova širom sveta. Osnovna svrha ovog specijalnog putovanja je stvaranje jednakih mogućnosti za sport, za sve ljubitelje sporta na ovoj planeti.

Izdržljiva i kvalitetna fudbalska lopta dostupna u Intersportu

Raduje, međutim, što će sa Al Rihlom igrati ne samo najbolji fudbaleri sveta, već mogu da se okušaju i svi ostali ljubitelji fudbala. Zato vam je i dostupna u Intersportu. Zvanične lopte su dostupne u odabranim prodavnicama, a replike su svuda. Sa nekoliko klikova možete je naručiti i na sajtu i sigurno ćete se radovati danu kada vam kurir donosi najpoželjniju fudbalsku loptu godine.

RIHLA JE STIGLA U INTERSPORT!