Trčanje

Beogradski maraton je jedna od najvećih i najmasovnijih sportskih manifestacija u Srbiji. Maraton u Beogradu je nastao kao ideja da se obnovi trka iz 1910. godine. Čija je trasa podrazumevala relaciju Obrenovac-Beograd. Prvi maraton u glavnom gradu je održan 8. maja 1988. godine. Na inicijativu legendarnog novinara radio-stanice Studio B, Đoke Vještice i Brane Radovića, prvog urednika Studija B. Tadašnja trasa beogradskog maratona je iznosila 23 kilometara, sa nekoliko prolaznih ciljeva. U prvoj trci su učestvovali samo domaći takmičari.

Skupština grada Beograda je godine 2003. donela odluku kojim je maraton kao beogradska manifestacija, proglašen događajem od posebnog značaja za grad Beograd. Ono što je velika prednost Beogradskog maratona je to što je prilagođen svim uzrastima i predstavlja atrakciju za sve generacije. Trasa beogradskog maratona je veoma atraktivna i zanimljiva, tako da svi trkači mogu da uživaju u prelepim ulicama i pejzažima Beograda.

U nedelju 15.05.2022. je održan 35. Beogradski maraton. Održane su 3 trke – maraton, polumaraton i trka zadovoljstva. Učestovovalo je ukupno 6.700 takmičara iz 70 zemalja u okviru maratona i polumaratona, a trku zadovoljstva je istrčalo oko 15.000 trkača. Oni su se trudili svom snagom da ostvare nove lične rekorde i prođu kroz cilj.

Rezultati su sledeći: Etiopljanin Mulgeta Birhanu Feisa (02:12:57h) i njegova zemljakinja Tsedal Čekole (02:34:00h) su pobednici ovogodišnjeg maratona.

Ali za nas je pobednica Aleksadra Kržalić, koja je član Intersport sportske ekipe. Više o Aleksandrinim uspesima možeš da pročitaŠ OVDE.

Ponosni tehnički sponzor

Intersport tradicionalno podržava mnoge sportske događaje. Ponosni smo tehnički sponzor ovogodišnjeg 35. Beogradskog maratona i kreirali smo majicu za trčanje, namenjenu za sve učesnike. Majica je izrađena od kvalitetnog tehničkog materijala, sportskog je dizajna. Sa prednje strane je logo 35. Beogradskog maratona, a sa zadnje Intersport. Udobnost trkača je na prvom mestu.

Intersport dečije maratonske igre

Nadamo se da ste bili deo ovogodišnjeg maratona i da ste posetili Intersport kutak – Dečije maratonske igre. U našem kutku najmlađi posetioci su se zabavili – isprobavajući koliko mogu da skoče udalj ili uvis, da se pretvore u svog omiljenog junaka u face painting delu ili odmore na lazy bag-u i pojedu sveže voće. Najbolji su dobili i nagrade – bidone, Intersport karte za zabavu sa drugarima i balone.

Medalja 35. Beogradskog maratona

Prednja strana medalje ovogodišnjeg 35. Beogradskog maratona predstavlja ušće Save u Dunav, koje je svakako jedan od prepoznatljivih lokacija u Beogradu. Sa zadnje strane su ispisane opštine grada Beograda kroz čije teritorije se trči maraton i naravno ostavljeno je mesto za personalizaciju medalje.

Radosno vas očekujemo i sledeće godine!!!