Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

Zlatibor

Zlatibor, biser Srbije, pruža nezaboravan vikend odmor u prirodi. U ovom vodiču, istražićemo najzanimljivija mesta i aktivnosti koje čine Zlatibor savršenom destinacijom za vaš sledeći odmor.

1. Ribnično Jezero: Skrivena oaza

Ribnično jezero, skrivena oaza na Zlatiboru, pruža mirno kampovanje uz obalu. Sa slikovitim pejzažem i bogatim ribljim fondom, ovo je mesto gde se mir i avantura savršeno stapaju. Odmorite se pored vode ili istražujte brojne staze koje vode do skrivenih kutaka.

Ribničko jezero
Čigota

2. Čigota – Hiking avantura na visokim nadmorskim visinama

Za ljubitelje planinarenja, vrh Čigota pruža uzbudljivu stazu sa spektakularnim pogledom. Iskusite harmoniju prirode dok osvajate vrh i prepustite se čarima planinskog hikinga. Na vrhu ćete pronaći mirno utočište sa fascinantnim panoramskim pogledom.

3. Sirogojno: Etno selo

Posetite Sirogojno, etno selo koje vam pruža uvid u tradicionalni način života. Otkrijte autentične seoske kuće i Etno muzej koji čuvaju priče prošlih vremena. Uživajte u domaćoj kuhinji i suvenirima koji predstavljaju bogatstvo lokalne kulture.

4. Gold Gondola i Tornik skijalište: Zimski raj na visini

Za ljubitelje zimskih sportova, Gold Gondola vodi vas do Tornik skijališta. Iskusite uzbuđenje skijanja na visokim padinama i uživajte u vrhunskom smeštaju u neposrednoj blizini. Sa modernim sadržajima i prelepim pejzažem, Tornik će vas osvojiti svojom zimskom čarolijom.

5. Gostilje vodopad: Prirodna lepota na dohvat ruke

Završite svoje istraživanje na Zlatiboru posetom Gostiljskom vodopadu. Slušajte melodiju vodopoada dok se opuštate u okruženju netaknute prirode. Ovaj pitoreskni vodopad stvoren je za opuštanje i uživanje u miru prirode.

Savršen Kraj Dana: Zlatiborski Gastro Užitak

Nakon ispunjenog dana istraživanja Zlatibora, vreme je da okusite i uživate u lokalnim gastronomskim čarima. U blizini naše radnje, pronaći ćete autentične restorane i kafiće koji nude ukusne specijalitete. Bilo da želite probati domaće zlatiborske đakonije, poput komplet lepinje sa kajmakom, ili se opustiti uz toplu čokoladu u nekom od prijatnih kafića, Zlatibor ima mnogo toga da ponudi.

Ukoliko se odlučite za planinarenje, kampovanje ili rekreaciju na otvorenom, naša radnja (Intersport Zlatibor, Miladina Pećinara 57) nudi sve što je potrebno za avanture u prirodi.

Neka Zlatibor postane vaša omiljena destinacija za beg od svakodnevice. Iskoristite sve što ovaj prelepi region ima da ponudi, bilo da ste avanturista, ljubitelj prirode ili gurman. Vidimo se u srcu Zlatibora!