Sadržaj

Genesis Impact 4.7

Genesis Impact 4.7 među početnim modelima nudi podosta više od očekivanog. Pogledajmo koliko daleko može dobaciti ova 29ka.

Intersportov Genesis jedan je od popularnih brendova uglavnom u rekreativnim okvirima, a za dobru reputaciju Genesis bicikala zaslužan je izuzetan prosek opreme u zadanoj ceni. Impact 4.7 drugi je po redu model u hijerarhiji. Radi se o aluminijskom okviru od ustaljene 6061 alu legure, a činjenica da ima Tektrove hidraulične kočnice sa 180mm rotorima zaslužuje dalju pažnju.

Geometrija govori da se radi o klasičnom, univerzalnoj postavi sa 70° na vilici i 73° na cevi sedala uz nešto dalji zadnji pad (455mm), koji povoljno deluje na stabilnost, a pomalo odmaže kod agilnosti. Ovde se radi o rekreativnom biciklu, pa je sve na svom mestu. Hod Suntourove XCM vilice iznosi 100mm,  a poseduje i hidraulično zaključavanje. Tu su Shimanove pogonske komponente Altus – pogon sa tri zupčanika, prednji mjenjač i ručice dok je zadnji Deore Shadow sa 9 stepeni prenosa.

Prema svemu što smo videli Impact 4.7  ima više nego što je potrebno za rekreativni bicikl. Oprema zadire u područje sporta, a pojedinim komponentama se ne bi posramili ni mnogo skuplji bicikli. Okvir nudi jednostavan i dopadljiv dizajn i proverenu, umerenu geometriju, koja omogućava duge vožnje bez zamora, ali i dinamične brdske avanture zahvaljujući 29er točkovima. Možemo reći da se Genesis i ovim biciklom drži svoje formule da ponudi nešto više od premium konkurencije.

genesis

Da li vam put do posla predstavlja prepreku koju biste vrlo rado zamenili uživanjem u opuštenoj gradskoj vožnji bicikla? Ili ste ipak jedan od onih tipova ljudi koji uživaju u usponu na Divčibarima?

Biciklizam je u Srbiji doživeo naglu ekspanziju nakon uređivanja biciklističkih staza. Koje su za rezultat imale povećanje interesovanja kako za gradsku tako i za brdsku vožnju. Naboj adrenalina prilikom oštrijeg spusta ili ipak lagodan osećaj vetra u kosi su razlog neprestane želje za vožnjom. I konstantnim otkrivanjem koji je to stil vožnje najpogodniji za nas.