Sadržaj

Biciklizam

Roleri, Trotinet, Bicikli

Užurbanost jutarnjeg puta mnoge izbacuje sa puta. Vaše putovanje do škole ili posla može postati mirnije i prijatnije, a čekanje u redovima samo uspomena na prošlost. Sada je pravo vreme da promenite automobil ili autobus za ekološkiju i aktivniju alternativu i da pojednostavite svoja putovanja gradom u popodnevnim satima.

Obucite rolere, izaberite običan skejtbord ili longbord, trotinet  ili električni trotinet i zamenite gomilu na putu za opušteniju vožnju. Neka vas ujutru razbude svež vazduh i pokret, koji će aktivirati vaš mozak i napuniti vas energijom

Trotinet

Ako jutro još nije pravo vreme da uhvatite ravnotežu na rolerima ili skejtbordu, radije posegnite za trotinetom, koji je brza i laka alternativa i pogodan izbor za veće udaljenosti. Trenutno su najpopularniji električni trotineti, izuzetno brzo vas dovode do odredišta, a na putu ne trošite mnogo energije.

Skejtbordovi

Longbordovi i drugi skejtbordovi biće prikladni za kraće udaljenosti, a vremenom ćete možda i steći hrabrosti da radite trikove u slobodno vreme. Dostupni su mnogi skejtbordovi sa različitim dizajnom, tako da definitivno možete pronaći jedan u asortimanu koji će izraziti vaš lični stil.

Bicikli

Naravno, ne smemo zaboraviti na bicikl. Bicikl je ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo, uz koje parking nikada ne predstavlja nikakvu cenu, a na taj način i dalje možete bezbedno da se krećete i jačate svoje telo.

Sigurnost

Koje god prevozno sredstvo da vas iskuša, ne zaboravite na bezbednost. Kažu da nesreća nikad ne miruje, pa za bezbrižno putovanje odaberite kacigu prave veličine koja će pružiti adekvatnu zaštitu. Tada možete birati između širokog spektra boja i otisaka. Vodite računa o bezbednosti kolena i laktova sa štitnicima koji će zaštititi i vašu odeću od suza.

I ne zaboravite da menjanjem vašeg automobila za jedno od gore navedenih prevoznih sredstava, ne samo da činite nešto dobro za svoje telo, već činite i svoj deo da očuvate životnu sredinu čistom.