Biciklizam

Mountain (MTB) bicikli

Mountain bicikli 

Ovi bicikli su praktično svemogući jer gotovo da nema terena koji oni ne mogu savladati.
MTB bicikli su najdugovečniji od svih bicikala, a kao što im i samo ime kaže specijalno su dizajnirani za vožnje po planinama i šumskim stazama. Robustan dizajn obezbeđuje im neverovatnu snagu, ali i stabilnost. Prilikom proizvodnje ovih bicikala posebna pažnja se poklanja odabiru materijala od kojih će biti napravljen okvir bicikla, a većina modernih MTB bicikala napravljena je od aluminijuma i karbon vlakana.

I druge komponente ovih bicikala su izrađene primenom modernih tehnologija i najkvalitetnijih materijala. Moderni MTB bicikli opremljeni su disk kočnicama i kvalitetnim menjačima brzina koji omogućavaju fina podešavanja ali su i veoma otporni na udarce. Gume su široke i grubog profila, a najčešće su izrađene od relativno meke gume koja obezbeđuje dobar kontakt sa podlogom.

Nakamura Catch 7.8

Za vožnje po planinskim stazama i drugim zahtevnim terenima, neophodan je kvalitetan bicikl čije će performanse obezbediti zabavnu i bezbrižnu vožnju, a upravo takav je Nakamura Catch 7.8! Najveća prednost ovog bicikla su veliki točkovi od 29 inča, zahvaljujući kojim možete prevazići gotovo svaku prepreku. Tokom vožnje nizbrdo, ovi točkovi će obezbediti odličan kontakt sa podlogom ali i brzo kretanje i skok adrenalina. Opremljen je Shimano Deore menjačem koji omogućava laku i preciznu promenu brzina. Shimano hidraulične disk kočnice sa rotorima od 180 mm obezbediće brzo kočenje u svim vremenskim uslovima. Posebna prednost ovog bicikla krije se u njegovom aluminijumskom okviru čiji dizajn omogućava dobru poziciju volana i udobnu vožnju.

Nakamura Catch 5.8

Točkovi od 29 inča pružaju brojne prednosti – osim što Vam omogućavaju lako savladavanje terena prilikom vožnje uzbrdo i lakše savladavanje prepreka, ovi točkovi će Vam obezbediti i sjajan osećaj i kontrolu prilikom vožnje nizbrdo. Ovakvi točkovi se najčešće ugrađuju na MTB bicikle koji su namenjeni za putovanja i duge vožnje, ali su omiljeni izbor i brojnih “adrenalinskih zavisnika”.

Okvir bicikla Nakamura Catch 5.8 je izrađen od izuzetno kvalitetnog aluminijuma 6061, koji uprkos maloj težini omogućava izuzetnu snagu. Dizajn ovog bicikla je moderan, a nešto niža pozicija volana omogućava lakšu kontrolu prilikom vožnje po različitim terenima. Shimano Deore menjač brzina predstavlja pravi klasik, čiji kvalitet garantuje izuzetnu preciznost. Tektro hidraulične disk kočnice sa rotorima od 180 mm obezbediće brzo kočenje u svim vremenskim uslovima. Zahvaljujući svojim sjajnim performansama, Nakamura Catch 5.8 nudi odličan odnos cene i kvaliteta, te ga mi u Intersportu rado preporučujemo svojim kupcima.

Nakamura Fusion 3.8 i Nakamura Emotion 3.8

Vožnja biciklom je jedna od najboljih aktivnosti u kojima možete uživati sa svojim prijateljima i članovima porodice. Fusion 3.8 i Emotion 3.8 su “brat i sestra” među biciklima. Prvi model je namenjen muškarcima, dok je drugi specijalno dizajniran za pripadnice lepšeg pola. Oba modela su opremljena kvalitetnom opremom koja će Vam obezbediti višegodišnje uživanje u vožnjama po prirodi ili gradu. Shimano Altus menjač omogućava laku i preciznu promenu brzina. Viljuška Suntour M3030 obezbediće Vam udobnu vožnju čak i po najzahtevnijim terenima. Nakamura Fusion 3.8 i Emotion 3.8 su pravi dokaz da je vožnja bicikla idealna aktivnost za dvoje!

Genesis Impact 4.8 i Genesis Solution 4.8 Lady

Genesis Impact 4.8 i Genesis Solution 4.8 predstavljaju idealan izbor za svaku damu koja uživa u dugim vožnjama biciklom. Dizajn modela Solution 4.8 Lady je u potpunosti prilagođen ženskoj anatomiji. Oba modela su opremljena Suntour XCM viljuškama, Tektro HD hidrauličnim disk kočnicama visokog kvaliteta i Shimano Deore menjačem brzina.

Genesis Impact 4.8 in Genesis Solution 4.8 Lady

Head Tacoma II

Pripadnice lepšeg pola su izuzetno entuzijastični biciklisti – uživaju u vožnjama po planinskim stazama i udarima adrenalina tokom vožnje po zahtevnom terenu. Ipak, i mnogi muški biciklisti rado biraju ženske modele MTB bicikala jer im njihova specijalna prilagođena geometrija obezbeđuje lakšu i brzu vožnju ali i neverovatno samopouzdanje prilikom osvajanja slabo prohodnih terena.

Stučnjaci čuvenog prouzvođača sportske opreme Head su za žene dizajnirali model Tacoma II koji pleni svojim modernim dizajnom, ali se može pohvaliti i interesantnim odabirom komponenata – Suntour XCT HLO viljuškama, Shimano Acera transmisijom i Tektro disk kočnicama.

Head Granger

Bicikl Head Granger se od drugih MTB bicikala izdvaja pre svega zahvaljujući svom modernom dizajnu. Okvir ovog bicikla je izrađen od aluminijuma a njegova geometrija obezbeđuje optimalnu transmisiju snage i izuzetnu efikasnost u savladavanju i najtežih terena. Opremljen je Suntour XCT HLO viljuškama, Shimano Altus zadnjom transmisijom i Tektro disk kočnicama. Poseduje 27 brzina.

Head Granger