Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Većina proizvođača nudi bogat izbor ženskih skija, koje se odlikuju odličnim karakteristikama u svakom pogledu.

Na početku treba naglasiti da je potpuno pogrešno uverenje da ženske skije nisu jednake muškim ili da nisu toliko tehnološki napredne. Sasvim suprotno. Ženske skije su strukturno ekvivalentne muškim i dizajnirane su istim tehnologijama kao i muške skije. Pored toga, ženski modeli su dostupni u svim segmentima i serijama, a pre svega koriste sve najsavremenije tehnologije i najbolje materijale.

Glavna razlika možda leži u težini, jer su ženske skije nešto lakše, uglavnom zbog vezova i nekih drugih ključnih građevinskih materijala i podloge za vezove. Pored toga, tačka pričvršćivanja veziva je malo prilagođena anatomiji ženskog tela. I to su zapravo jedine značajne razlike. Ženske skije su dizajnirane tako da skijašicama pruže potpuno isti nivo zadovoljstva i zadovoljstva.

Istina je, međutim, da žene nešto drugačije doživljavaju skijanje. Za njih je to neka vrsta spoja sportskog zadovoljstva, dobrog druženja, radosti u snežnoj prirodi i na kraju, ali ne i najmanje važno, estetski modernog iskustva. Ali to ne znači da ih ne zanimaju te iskonske skijaške senzacije. Naravno, oni prepoznaju rad skije. Naravno, oni stvaraju savršene okrete. Naravno, žene uživaju u brzini i vetru.

Možda, međutim, postoji kategorija koja je skoro u potpunosti ženska kada je u pitanju izbor skija. Skijašice priznaju da im je važan i estetski aspekt skija. Iz tog razloga su ženske skije dizajnirane u skladu sa aktuelnim modnim smernicama i trendovima, sa idejom da mogu biti produžetak garderobe skijaša, kao smeo, elegantan element koji se stapa u jedno sa skijašom.

Bez obzira na različite vrste skija, među ženama su najpopularnije i all-mountain skije, tj. all-mountain skije koje se dobro ponašaju u raznim snežnim uslovima na uređenim stazama, kao i po nešto mekšem snegu. U nastavku vam predstavljamo neke nove modele, a za još više ponuda posetite našu internet prodavnicu i INTERSPORT prodavnice u Srbiji.

All mountain

Ženske sve planinske skije su najraznovrsnije od vrsta skijanja. Ovo su skije koje se dobro snalaze i na uređenim ski stazama i neće vas izneveriti čak i ako povremeno naiđete na nešto mekši sneg. U ovoj klasi možete pronaći skije za sve nivoe veština, za sve vrste skretanja i za različite terene. Skije iz kategorije all mountain, svojom svestranošću, omogućavaju izuzetno širok spektar odziva, što omogućava odlično rukovanje različitim snežnim i terenskim uslovima. Ovo su skije za uređene ski staze, svež sneg, celek i sve između. Reč je o skijama koje su ispod čizme široke oko 85 milimetara, a radijus im varira između 13 i 16 metara.

Elan ELEMENT W WHITE LS + ELW 9.0

Nordica BELLE 75 + TP2COMP10 FDT

Fischer RC ONE LITE 72 SLR + RS9 SLR

Atomic CLOUD LTD WHITE + M 10 GW