Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Zima zvanično počinje za nedelju dana i sneg nam je sve bliži. Niste do sad skijali ili skijate rekreativno. Izdvojili smo 5 pari skija za rekreativne skijaše. Tehnologije koje karakteristišu ove modele su sasvim dovoljen za one koji nisu profesionalni skijaši. Uživaćete u čarima skijanja i svežem planinskom vazduhu.

NA ŠTA TREBATE DA OBRATITE PAŽNJU KAD KUPUJETE SKIJE

Ukoliko ste se odlučili da ove zime posetite neku od naših planina i da stanete na skije neophodno je da znate par stvari kada je rekreativno skijanje u pitanju. Nekada su se pravile znatno duže skije, danas su kraće i sa daleko boljim performansama. Pa tako ako ste početnik izaberite šire skije i posebno obratite pažnju na radijus. Veći radijus omogućava oštrije zavoje, ali se ne preporučuje neiskusnim skijašima. Zatim treba obratiti pažnju na to da li skije dolaze u kompletu sa vezovima. Kada su vezovi u pitanju u tom slučaju ne treba štedeti, jer su upravo oni odgovorni za vašu sigurnost na snegu. Vezovi se podešavaju na osnovu vaše telesne težine i kada su neiskusni skijaši u pitanju ne fiksiraju se, kako bi se u slučaju pada skija sama odvojila, da ne bi došlo do povreda.

Elan Amphibio 13 C Power Shift

Ako tražite svestranu skiju na stazi, našli ste je sa Elan Amphibio 13 C PS skijama. Novo ojačanje po celoj dužini unutrašnje ivice donosi još veću stabilnost i snagu u krivini, a manje materijala iznad spoljne ivice omogućava savršene okrete još jednostavnijim i mekšim.

TEHNOLOGIJE KORIŠĆENE U ELAN AMPHIBIO 13 C POWER SHIFT

Amphibio Truline donosi novu dimenziju asimetričnom dizajnu skija strateškim dodavanjem materijala preko skijaških rubova. Novo pojačanje duž cele dužine unutrašnjeg ruba donosi više stabilnosti i snage na skretanju, a manje materijala iznad spoljašnjeg ivičnjaka čini savršeni zaokret još lakšim i mekšim.

RST Sidewall Construction optimizuje prenos snage i energije od skijaša do ruba skija, pružajući maksimalnu mogućnost držanja ruba od vrha prema repu skija.

Karbonska vlakana obezbeđuju torzionu stabilnost i dobar odziv za sve skijaše, koji traže dinamičan i moćan performans bilo gde na planini.

1

Elan AMPHIBIO 13 C PS + ELX 11.0 GW SHIFT, set skija allround

1

Fischer XTR RACE RT + RS 9 SLR, set skija allround

Fischer XTR Race RT

Fischer XTR Race RT je skija koja omogućava lako i harmonično skijanje. Ove skije su dizajnirane da se najbolje ponašaju na uređenim, tvrdim stazama, pa čak i po zaleđenoj stazi.. Sidecut, torziona stabilnost, širina skije i upotreba rocker tehnologije čine ih savršenim za skijanje na skijalištima i skijanje dostiže drugi nivo.

Zahvaljujući Air Power tehnologiji, skija je lakša, oprašta greške i održava stalno prianjanje ivica skija sa podlogom. Air Power tehnologiju odlikuje jezgro skije sa manjom gustinom, što zauzvrat smanjuje težinu skija. Manja težina olakšava lakše rukovanje.

Salomon S/Max X7 Ti

Svestrane rekreativne skije, sa kojima ćete uživati na snegu u toku celog dana. Brzo skijanje na sveže uređenim neravnim terenima je postalo još lakše. Izgrađene su na čvrstoj i stabilnoj sendvič konstrukciji. Odlikuje ih kombinacija najboljih tehnologija, lakog upravljanja i udobnosti u toku okreta. Nova tehnologija Edge Amplifier tehnologija je potpuno redizajniran interfejs za skijanje koji omogućava prenos energije direktno na ivicu skije. Osnovna ploča je pričvršćena na posebne šine, a ne direktno na skiju. Tako je zagarantovano savršeno i neuporedivo držanje skije. Redizajnirano ojačanje ivice pruža 30% više prianjanja, zadržavajući pri tom pravi stepen savijanja za veću odzivnost i upravljivost skije. Drveno jezgro Poplar Woodcore nudi stabilnost, istovremeno pružajući dobar kontakt između skija i snega. Drveno jezgro se ubacuje u posebnu penu i sve zajedno se kompresuje u sendvič konstrukciju skije.

1

Salomon E S/MAX X7 TI + M11 GW, set skija allround

1

Fischer ASPIRE WS SLR + RS9 SLR, set skija ženski

Fischer Aspire WS SLR

Fischer Aspire WS SLR je skija sa ženstvenim dizajnom, koja omogućava lako i harmonično skijanje. Prava kombinacija lagane konstrukcije i elegantnog izgleda omogućava užitke na snegu i za manje zahtevne skijaše. Zahvaljujući Air Power tehnologiji, skija je lakša, oprašta greške i održava stalno prianjanje ivica sa podlogom.

Head Easy Joy R

Namenjene skijašima koji već imaju određena predznanja. Omogućavaju celodnevno skijanje bez preteranog naprezanja. Zahvaljujući Era 3.0 tehnologija koja je implementirala na svim all mountain skijama. Ona kombinuje tri funkcije: rocker, progresivni radijus i stabilizaciju skija. Jednostavno rečeno, to je “mešavina” poznatih tehnologija koje se koriste za skijanje na svim vrstama podloga. Rocker omogućava lakše rukovanje i bolju plovidbenost u mekom snegu, naglašeni progresivni radijus skijanja omogućava savršeni kontakt ivica sa snežnom bazom pri manjim odstupanjima, a poznata piezoelektrična vlakna omogućavaju brzinu reakcije skija uz minimalne vibracije.

1

Head EASY JOY R + SLR 9.0 GW, set skija ženski

Nadamo se da vam je ovaj blog pomogao da pronađete odgovarajući prvi par skija. Želimo vam uspešnu skijašku sezonu!