Sadržaj

Trčanje

Trčanje je sport koji se trenira tokom cele godine. Zato je teško reći kada sezona trčanja i trka zaista i počinje. Međutim, kasniji letnji i prvi jesenji meseci su svakako jedni od glavnih perioda trkačkog kalendara. U to vreme na listi značajnijih takmičenja su najpopularniji maratoni – na primer, Berlin, Čikago, Njujork, a neke od manjih, ali ništa manje značajnih trka za naše trkače, odvijaju se u Beogradu.

A šta je lepše nego trčati u paru novih trkačkih patika?! Najveći proizvođači proizveli su nekoliko novih zanimljivih modela, koje već možete naći u Intersport prodavnicama.

Adidas Terrex Fast GTX Surround

Adidas Terrex Fast Mid GTX Surround su izuzetno jednostavne muške patike za trčanje na nepristupačnim terenima. Pogodne su za trčanje i u zimskim uslovima. Gornji deo je napravljen od izdržljivog materijala koji je otporan na bliske susrete sa korenima, stenama i kamenjem. Zbog toga su napravljene za brze i kraće rute duž šumsko-planinskih staza. Posebna karakteristika je Gore Tex Surround materijal, koji vodi računa o zaštiti od 360 stepeni, zahvaljujući kojoj su noge konstantno suve. Sastavni deo ovog sistema su posebni kanali u srednjem podu, koji trajno odvode vlagu. Đon je izrađen od pene Boost, koja osigurava udobnost, vlažnost i povratnu energiju. Đon je stvoren u saradnji sa renomiranim nemačkim brendom Continental. Njegov grubi profil je zasnovan na Continental gumama. Blato, kiša, vlaga i vlažnost nisu ni prepreka ni izgovor.

Mizuno Wave Ultima 10

Mizuno Wave Ultima 10 je višenamenska, izuzetno izdržljiva patika za trčanje. Izuzetno mekana pokretna patika koja ima sve karakteristike najboljih patika za trčanje. Pruža maksimalnu udobnost, veću podršku, dobru stabilnost, efikasno i mekano kretanje. Idealna je za trkače sa neutralnim stopalima koji traže udobnu obuću koja će zaštititi zglobove i kolena tokom dužeg trčanje. Nadograđena je novim Cloud Wave panelom u predelu pete, koji pruža dodatnu mekoću u kombinaciji sa penom U4iCX i bazirana na tehnologiji DinamotionFit. Najnovija verzija modela Wave Ultima ima redizajniranu gornju površinu sa minimalističkim, laganim, gotovo besprekornim izgledom. Unutrašnjost odlikuje uklonjivi, visokokvalitetni uložak koji garantuje optimalan prijem i udobnost nošenja.

Nike Zoom Pegasus 35 Turbo

Zoom Pegasus 35 Turbo je sigurno jedan od najboljih Nike-ovih noviteta u poslednjih nekoliko godina. Ovo su patike koje garantuju brzinu i istovremeno pružaju udobnost. Inženjerima Nike-a u razvoju ovog modela su pomogli vrhunski kenijski maratonci. Glavni sastav ovih patika je ZoomX revolucionarna pena, razvijena za patike u kojima su pokušali da po prvi put pretrče maratonsku razdaljinu ispod magičnog vremena od dva sata na trkačkoj stazi u Monci. A sada, u svoj toj tehnologiji, rekreativni trkači mogu uživati i sami, i tada će na svojim nogama osetiti šta znači turbo punjač.

Salomon Sense Escape GTX® Nocturne

Muška trkačka cipela Salomon Sense Escape GTX® Nocturne sa izuzetnim držanjem stopala osigurava da ćete biti spremni za duže vožnje bez obzira na površinu. Visoko odzivan đon Energy cell+ pruža izvrsnu povratnu energiju. Savremena VIBE tehnologija ublažava vibracije i smanjuje umor. Za samouvereni korak na različitim tipovima podloge, pobrinuće se Premium WET Traction CONTAGRIP®, koji svojim posebnim sastavom daje izuzetno prianjanje na vlažnim i klizavim površinama. Prednost modela je takođe reflektirajuća površina od 360 stepeni, pomoću koje ćete biti vidljivi u kasnu jesen, po zimskom vremenu, rano ujutru ili kasnije u popodnevnim časovima. U nepovoljnim vremenskim uslovima, možete se osloniti na vazdušnu i vodootpornu GORE-TEX® membranu, koja  će sačuvati vaša stopala suvim, čak i u ekstremnim situacijama.