Sadržaj

Fitnes, trening i joga

Sprave za vežbanje omogućavaju brojne vežbe sa tegovima i težinom, što pomaže u jačanju specifičnih mišićnih grupa. Sprave za vežbanje su u suštini zaštitni znak fitnesa. To su uređaji koji su dizajnirani za treninge snage i jačaju određene mišićne grupe. One su dizajnirane veoma pažljivo, pošto uzimaju u obzir sve glavne fizičke zakone, što u praksi znači da zglobovi i kosti nisu podložni prekomernoj sili i pritisku kada se vežba. Neke sprave su dizajnirane da rade sa tegovima, a na nekima možemo trenirati sa sopstvenom telesnom težinom. Verovatno najkompleksnija je klasična sprava za trening (npr. Energetics Multi Gym 10), koja je opremljena sopstvenim tegovima, koji se podižu uz pomoć posebnih ručica prilikom izvođenja individualnih vežbi. Fitnes klasike su i raznovrsne klupe gde možemo da vežbamo sa tegovima ili sopstvenom telesnom težinom.

UOPŠTENO:

  • Pravilno vežbanje je veoma važno na treninzima. Preporučljivo je konsultovati stručnjaka pre početka vežbe;
  • prilikom izbora sprave obratite pažnju na njihovu proizvodnju. Samo visokokvalitetni materijali osiguravaju izdržljivost, stabilnost i dug životni vek;
  • važno je da se sprave montiraju u skladu sa uputstvima proizvođača. To osigurava njihovu snagu i stabilnost;
  • na prenosnim uređajima, važno je često proveriti šrafove. Moraju uvek biti dobro zategnuti i pričvršćeni;

NAGLAŠAVAMO:

KOME I ČEMU SU NAMENJENE

  • za anaerobne vežbe i treninge snage;
  • za ojačanje specifičnih mišićnih grupa;
  • odlična vežba za pripremu predstojeće skijaške sezone;

Energetics Multi Gym 10 Intersport preporučuje

Multi Gym 10 je sprava za trening koja će vam pomoći da dovedete svoj kućni fitnes na viši nivo. Može se sastaviti za samo dva sata, a zatim možete uroniti u svet fitnesa u najoriginalnijem obliku bez ikakvog čekanja. Multi Gym 10 pruža mnoge vežbe za gornji deo tela, što vam može pomoći da ojačate određene mišićne grupe. Sedište i leđa su obloženi penom od 30 mm koja obezbeđuje udobno vežbanje. Multi Gym 10 je pogodan za korisnike težine do 115 kilograma.

Energetics Power Tower 30

Power Tower je kućna fitnes sprava koja omogućava održavanje nekoliko različitih vežbi sa sopstvenom težinom na jednom mestu. Njegova prednost je i to što ne uzima mnogo prostora. Omogućava vežbe koje ojačavaju mišiće grudnog koša, ramena, ruku i abdomena.

Energetics UB 10

UB 10 je klupa za fitnes, koja je zapravo nezamenljiv deo svakog fitnes studija. Omogućava klasični rad sa tegovima u ležećem i sedećem položaju, jer njena fleksibilna leđa omogućavaju pet različitih položaja. Pored toga, odlična je i za različite vežbe sa sopstvenom težinom. Dobra karakteristika UB 10 fitnes klupe je njena sklopivost, a trening je ugodan na njoj, jer je tapacirana celom površinom. Pogodna je za korisnike težine do 115 kilograma.

Energetics Multi Trainer 10

Multi Trainer 10 je prilagodljiva klupa za trening sa tegovima, sa osam različitih vežbi. Vežba na ovoj spravi je efikasna i udobna, jer je obložena celom površinom. Nudi pet različitih pozicija, sa kojima je moguće pažljivo se posvetiti vežbanju određenih mišićnih grupa.

Energetics A Bench 10

Klupa AB 10 su zapravo dve klupe za fitnes u jednoj. Može se koristiti kao klupa sa nagibom, gde možemo obaviti brojne vežbe za abdominalne mišiće. Međutim, to može biti i sasvim klasična klupa gde možemo raditi brojne vežbe, u kojima možemo da koristimo i druge praktične spravee za fitnes. Klupa je potpuno sklopiva i zauzima relativno mali prostor. Ukupna nosivost je 150 kilograma.