Sadržaj

Biciklizam

Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite da se oprobate u njoj, neophodno je da se pravilno opremite.

Celokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od povreda u slučaju pada.

Uprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan deo biciklističke opreme, bez obzira na starost.

To posebno važi za sve ljubitelje brdskog biciklizma, gde je zbog zahtevnog terena verovatnoća pada još veća.

Intersport ne zaboravlja na sve one koji se bave ovom aktivnošću i misli na Vašu bezbednost.

Zbog toga smo Vam pripremili širok izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga koje obezbeđuju maksimalnu sigurnost.

U nastavku pogledajte naš izbor.

Uvex Unbound MIPS

Izuzetno atraktivna biciklistička kaciga Uvex Unbound MIPS impresioniraće sve brdske bicikliste na prvi pogled. Odlikuje se izuzetnom prozračnošću sa brojnim otvorima na prednjoj i zadnjoj strani kacige, a takođe pruža i maksimalnu zaštitu glave.

Tome značajno pomaže MIPS tehnologija koja smanjuje rotacione sile u slučaju pada i na taj način garantuje sigurnost.

Produženi deo kacige takođe doprinosi većoj sigurnosti, štiteći potiljak. Sigurnost je na prvom mestu, pa je tako i pravilno podešavanje kacige jedna od ključnih priprema za vožnju.

Ne morate da brinete, jer Uvex Unbound MIPS nudi vrlo jednostavno i brzo zakopčavanje i ima IAS sistem pomoću kog kaciga savršeno prianja obliku glave.

Alpina Delft MIPS

Biciklistička kaciga Alpina Delft MIPS obezbediće potpunu udobnost tokom vožnje kroz netaknute delove prirode.

Napravljena je sa MIPS tehnologijom i Hi-EPS ugrađenom konstrukcijom, što joj omogućava da uspešno preživi svaki udar, pruži najbolju zaštitu i osigura maksimalnu bezbednost, dok je na glavi vrlo lagana i prijatna.

Kacigu takođe odlikuje Run System Ergo Flex koji omogućava podešavanje veličine kacige i na taj način vožnju čini jos ugodnijom.

Dinamično dizajnirana kaciga ne samo da stvara lagan i moderan izgled, već takođe pruža i dobru ventilaciju. Ovo osigurava hladnu glavu, maksimalan komfor i puno zabave u dugim vožnjama biciklom.

Abus S-Cension

Biciklistička kaciga Abus S-Cension obradovaće sve ljubitelje brdskog biciklizma kao i one koji se bave rekreativnim biciklizmom na manje prometnim putevima i stazama.

Sigurni smo da će svojom belom bojom, crvenim detaljima i izuzetno atraktivnim izgledom zadovoljiti ukuse biciklista. Ako ovome dodamo potpunu zaštitu glave, to je definitivno kaciga koja vam je potrebna.

Abus S-Cension je izuzetno udobna za nošenje. Tome pomaže napredna In-Mold tehnologija koja omogućava amortizaciju od mogućih udara.

Kaciga ima vizir koji se može skinuti. Zoom Evo Adult tehnologija omogućava dobro podešavanje i jednostavno rukovanje.

Takođe vrlo je prozračna i ima komforne sunđeraste uloške i sunđerastu mrežicu protiv insekata. Unutrašnji uložak se može izvaditi i prati, što će obezbediti da Vas kaciga dugo služi i uvek izgleda kao nova.

Veličina kacige se vrlo jednostavno podešava kaišem ispod brade, a za dodatnu zaštitu ugrađeni su reflektujući detalji.

Uvex I-VO C

Ako tražite višenamensku kacigu za brdski biciklizam, model Uvex I-VO C je definitivno pravi izbor za Vas. Njen urbani stil i atraktivna boja će Vam sigurno privući pažnju.

Pored modernog izgleda, ona pruža i potpunu sigurnost, fleksibilnost i uživanje tokom svake vožnje.

Korisničko iskustvo sa kacigom Uvex I-VO C je izvanredno, zbog svoja 24 ventilaciona kanala koja u kombinaciji sa zaštitom od insekata pružaju optimalnu ventilaciju sa obe strane glave.

Takođe, omogućava podešavanje LED lampe, što može pružiti dodatnu vidljivost. Kaciga ima FAS remen sa sistemom za brzo i jednostavno otkopčavanje. Uz pomoć IAS 3D sistema savršeno prianja glavi, čime se postiže veća sigurnost i udobnost.

Alpina Anzana

Biciklistička kaciga Alpina Anzana će oduševiti sve bicikliste sa svoje tri nijanse boja (crna, ljubičasta i bela). Alpina Anzana je atraktivna biciklistička kaciga, a istovremeno izuzetno funkcionalna, pružajući najbolji odnos cene i kvaliteta. Odlikuju je vrhunske tehnologije kompanije Alpina, koje čine ovu kacigu izuzetno udobnom i sigurnom.

Spoljni omotač kacige je izrađen od polikarbonatne ploče i termički je povezan sa unutrašnjim omotačem koji je izrađen od polistirena i zajedno pružaju još veću sigurnost. Ovo obezbeđuje izuzetnu čvrstoću i stabilnost kacige, čineći je najboljom zaštitom glave u slučaju pada. Uprkos robusnosti, ona je izuzetno lagana.

Biciklistička kaciga Alpina Anzana će se oblikovati prema vašoj glavi. Tome pomaže visokokvalitetni sistem Run Ergo Plus, koji omogućava lako podešavanje i prianjanje tokom vožnje. Dodatnu udobnost pružaju prednji vezir i otvori za ventilaciju, sa zaštitom od insekata.

Za svoje avanture na biciklu odaberite najkvalitetnije biciklističke kacige

Kao što smo već rekli, biciklistička kaciga je vrlo važan deo opreme ili čak obavezna ako želimo da izbegnemo ozbiljne posledice padova.

Naravno, prilikom izbora je važno da pronađete dovoljno kvalitetnu kacigu koja će savršeno odgovarati Vašoj glavi.

Stoga Vas pozivamo da u našoj ponudi pogledate izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, a u to će se uveriti i najzahtjevniji zaljubljenici u  ovu aktivnost.