Sadržaj

Trendovi

Predstavljamo Vam tri izuzetno jednostavna, brza, sveža i zdrava recepta koji uključuju sezonsko voće. Fokusiraćemo se na jagode, maline i breskve. Po želji, naravno, možete pomešati ili dodati još voća i tako dobiti veću harmoniju svežih letnjih ukusa za vruće dane.

Nudimo Vam recepte za 3 jela sa izuzetno jednostavnom i brzom pripremom, savršena za zabave, okupljanja i piknike tokom celog leta, a pogodni su i za bilo koji obrok u toku dana.

Ovi recepti sa svežim jagodama, breskvama i malinama u kombinaciji sa raznim povrćem i ostalim sastojcima sigurno će impresionirati Vas, Vaše goste i gotovo svaku generaciju!

Letnja salata od spanaća, sa jagodama i avokadom

Ništa bolje ne opisuje leto od sočnih i osvežavajućih jagoda koje većina ljudi obožava i željno iščekuje. Ako Vam je ikada zafalila ideja šta da napravite od ovog ukusnog voća, sada ste na pravom mestu. Preukusna letnja salata od spanaća, sa jagodama, avokadom, feta sirom, crvenim lukom, pečenim bademima i pistaćima, prelivena ukusnim dresingom od balzamičnih jagoda, prava je osvežavajuća senzacija prepuna zdravih sastojaka.

Predstavljamo Vam najbolji i najoriginalniji recept za salatu od jagoda, koja je slatka, začinjena, hrskava i kremasta. Možete ga poslužiti za ručak, večeru ili samo kao prilog. Vreme pripreme salate je izuzetno kratko, do 20 minuta. Pogledajmo sastojke i postupak pravljenja salate od jagoda.

Salata od jagoda i spanaća puna je svežih sastojaka i izgleda ovako: svetla je, aromatična, zdrava, preukusna za jelo i prelepog, primamljujućeg izgleda. Potrebne su Vam sveže jagode, stoga, uberite ih u bašti ili na pijaci odaberite kutiju sočnih, zrelih jagoda, koje će salati dodati prirodnu slatkoću.

Sledeći zdrav sastojak je avokado, koji salati daje kremastu teksturu, koja se oseća pri svakom zalogaju. Poželjno je odabrati avokado koji nije previše zreo, da biste ga lakše narezali i dodali u salatu. Feta sir kombinuje kremasti i slani ukus, koji upotpunjuje i daje posebnu aromu.

Možete da koristite i kozji sir da biste ukus učinili još pikantnijim, ili čak mrvice gorgonzole. Crveni luk daje notu pikantnosti koja se podudara sa kremastom fetom i slatkim jagodama. Ako ste osetljivi na ukus luka, kriške prethodno natopite vodom.

Prženi pistaći se dodaju zbog hrskavosti, a takođe možete koristiti i bademe. Umesto sirćeta i ulja, salatu prelijte balzamičnim prelivom od jagoda koji možete i sami da napravite. To je vrlo jednostavan preliv od balzamičnog sirćeta, maslinovog ulja, belog luka, malo senfa, džema od jagoda, soli i bibera.

Šareni i sveži ražnjići sa mocarelom

Sveže breskve neće dugo ostati sočne, pa ih trebate maksimalno iskoristiti. U njima možete uživati na razne načine, od slatkih i slanih jela do voćnih sokova i kupova. Predstavljamo Vam živopisne i sveže ražnjiće od mocarele, izuzetno jednostavne i brze za pripremu. Na svakoj zabavi ova senzacija svežeg voća i povrća uvek će biti dobrodošla, a zbog atraktivnog izgleda definitivno će je obožavati i deca.

Sve što Vam treba je nekoliko narezanih breskvi, u zavisnosti od broja ljudi (jedna srednja ili velika breskva po osobi), šolja čeri paradajza (koju samo operete i ne režete, već ih ostavite u njihovom loptastom obliku), pola šolje malih kuglica mocarele i nekoliko listova svežeg bosiljka.

Priprema voćnih ražnjića ima samo jedan korak, i to: na drvene štapiće naizmenično postavljate narezane i oprane kriške breskve, kuglice paradajza,  mocarele i listove bosiljka.

Ako želite, možete se igrati kombinacijama boja, a i Vašim mališanima će to biti interesantno, pa će Vam sigurno rado pomoći. Zelena, bela i crvena boja ovih zdravih sastojaka dodaće, pored svežine, pravu italijansku aromu Vašem letnjem ručku.

Veganski krem sladoled sa malinama

Predstavljamo Vam jedan od najjednostavnijih, a istovremeno ukusnih, svežih i zdravih recepata sa malinama, u kojem će svi uživati u vrelim danima, bilo da morate izbegavati gluten, paziti na uravnoteženu zdravu ishranu ili ste prosto ljubitelj veganskih jela.

Voćni krem sladoled je vrlo jednostavan za pripremu i sadrži samo 4 sastojka! Kada iskombinujemo maline, kajmak i sladoled, dobijamo idealnu poslasticu. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka stvorićete kremasti sladoled koji ne sadrži mlečne proizvode i nema dodate zaslađivače, tako da deca i odrasli mogu uživati u njima bez griže savesti.

Da biste napravili 4 krem sladoleda od maline (srednje veličine), potrebna Vam je šolja kokosovog mleka, desetak malina, pola zrele banane ili drugo sezonsko voće kao što su jagode ili breskve. Prvo pomešajte kokosovo mleko, maline, bananu ili drugo odabrano voće.

Mešajte oko 30 sekundi, dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim, smesu sipajte u kalupe za sladoled, stavite ih u zamrzivač i sačekajte najmanje 8 sati da se zamrznu. Nakon toga možete uživati u svežem i kremastom voćnom ukusu.