Trendovi

ZDRAVA, A UKUSNA ZIMSKA JELA

Kada odete na planinu ili na najbližu stazu za sankanje, zdrav i svež vazduh, celodnevni boravak u prirodi i fizička akivnost traže jela koja će vas držati sitim, a neće opteretiti vaš stomak.

Ovsene pahuljice sa voćem

Ovsene pahuljice sa bananom ili šumskim voćem i jogurtom su savršen doručak za svako godišnje doba.  Takođe, možete dodati med, javorov ili agavin sirup, cimet ili vanilu, granolu ili orašaste plodove za hrskavost. Iako vam na prvi pogled može delovati da ćete ostati gladni, kaša je kalorična pa će vas držati sitim duže vreme.

Rižoto sa pečurkama

Rižoto je lagano italijansko jelo, koje se može spremati sa bilo kojom vrstom mesa ili povrćem. Ovom prilikom smo se odlučili za pečurke.

Potrebno je:

40g putera, 2 kaške maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 500g pečuraka, 1 šolja pirinča, supa od kocke, so, biber, peršun i 50g rendanog parmezana

Priprema:

Zagrejati puter i maslinovo ulje, pa dodati sitno seckani crni luk i čenove belog luka. Propržiti, dok ne postane staklast. Dodati očišćene i na listiće isečene pečurke i prstohvat soli. Kad pečurke puste sokove i kada tečnost uvri, dodati pirinač. Izmešati da se sastojci sjedine, pa dodati kocku od supe. Kada servirate možete dodati preko rendani parmezan.

Pečena bundeva

Ništa ne miriše na zimu kao pečena bundeva sa cimetom ili muskatnim oraščićem. Potrebna je kriška bundeve za pečenje, koju ćete staviti u rernu i peći na 200 stepeni dok ne omekša. Po želji možete dodati začine.

Cela kuća će mirisati na bundevu i svi ukućani će dotrčati u kuhinju!

Salata sa ćuretinom i krem sirom

Za poslednji obrok u toku dana predlažemo vam laganu salatu.

Potrebno je: ćureći file, zelena salata, paradajz, šargarepa i mladi sir.

Obarite ćureći file, a nakon toga i začinite po želji. Iseckajte sveže povrće, izmešajte i prelite sa malo maslinovog ulja. U salatu dodajte mladi sira i dobro promešajte. Ubacite i ćuretinu u salatu. I uživajte!

Prijatno!