Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Ovaj talentovani devetnaestogodišnjak na skije je prvi put stao sa tri godine, a na snowboard sa svega šest. Moglo bi se reći da je prvo naučio da vozi bord, a tek onda da piše, pa je tako postao naš najmlađi reprezentativac u freestyle stilu. 

Do sada je dve godine zaredom osvojio Evropski kup, dok je na svetskom nivou zauzeo 22. poziciju na takmičenju koje je održano na Novom Zelandu.  

Najveća želja mu je da brani boje Srbije i na Olimpijskim igrama na koje se već plasirao i obezbedio svoje učešće u Pekingu 2022. godine na zimskoj olimpijadi.  

Ipak, nije sve tako sjajno kada je bavljenje ovim adrenalinskim sportom u Srbiji u pitanju. Matija u početku nije imao na koga da se ugleda, pa je znanje „krao“ od poznatih snowboardera koji su svoje videe objavljivali na društvenim platformama Instagram i YouTube. Danas se sa njima takmiči rame uz rame, ili dasku uz dasku. Iako pored podrške porodice ima podršku države, Olimpijskog komiteta i Skijaškog saveza, Matija ističe da je snowboard i dalje skup sport i da je neophodno poboljšati uslove kako bismo imali još predstavnika u ovoj ekstremnoj disciplini. Sebe opisuje kao adrenalinskog zavisnika, a kaže da mu je snowboarding osim sportskih uspeha doneo i mnoštvo putovanja, druženja i prijateljstava, pa bi svima preporučio da se bar jednom u životu okušaju u vožnji borda. 

Ako i vi želite da se oprobate u ovom snežnom sportu ili samo hoćete da obnovite svoju opremu u Intersport ponudi možete pronaći sve potrebno: snowboard, rukavice, jakne, čizme, vezove, pantalone, torbe, zaštitu