Sadržaj

Trendovi

Ne dozvolite da vam kiša pokvari raspoloženje i frizuru na putu do škole

Kada svaki dan idete u školu sa svojim prevoznim sredstvom, bilo da je to bicikl, trotinet, skejtbord ili roleri, verovatno mnogo puta pogledate napolje i proverite vremenske prilike pre nego što napustite stan. Da li vam je poznata dosadna situacija kada iznenada počne da pada kiša a bilo je sunčano jutro, a tek ste na pola puta do škole ili isto kada se vraćate iz škole?

Ovih dana hirovito vreme nije više samo u aprilu, već se proširilo na sve mesece i godišnja doba. Zato je dobro da budete spremni na promenu vremenskih uslova kako biste održali raspoloženje i odeću suvom sve do odredišta. Kako možete da rešite situaciju?

Postoji nekoliko rešenja. Vredi nabaviti mali i sklopivi kišobran koji će naći svoje mesto u vašoj školskoj torbi i uvek će vam biti dostupan. Ukoliko ne možete da izbegnete korišćenje mobilnog telefona na kiši, rešenje je zaštitni poklopac ili torbica za pametni telefon.

Ako je vaše prevozno sredstvo trotinet, bicikl ili skejtbord, vožnja sa kišobranom će biti pomalo nezgodna. Čak i ako vozite rolere, kabanice i pelerine su pogodniji izbor za brži i lakši put do odredišta.

Osim toga, ne zaboravite da zaštitite školski ranac od kiše i nabavite vodoodbojnu navlaku za ranac u Intersportu, koja se lako umota kada je ne koristite i ne zauzima malo prostora u školskoj torbi. Pored toga, izuzetno se brzo suši. Ako ste vozač trotineta ili bicikla, razmislite o cipelama sa vodootpornom membranom, koje omogućavaju suvo, udobno i toplo nošenje.