Skijanje i zimski sportovi

U poslednje vreme proizvođači nude proizvode za gotovo sve vrste skijanja, što znači da svaki ljubitelj skijanja može pronaći proizvod koji najbolje odgovara njegovom znanju i stilu. Želimo vam samo jedno – neka brojač koji broji vaše zimske dane provedene u sportu stane na što veći broj.

ELAN

U svetu skijaških inovacija važnu ulogu igra i slovenački ELAN, čiji su stručnjaci devedesetih godina prošlog veka izmislili skije sa produženim bočnim lukom i pokrenuli najveću revoluciju u istoriji skijanja. S obzirom na to da su svi drugi proizvođači skija počeli da proizvode svoje skije u skladu sa svojim izumom, možemo čak i napisati da svaka skija danas, bez obzira na marku, sadrži i poneku elanku. Elanovci su nedavno obradovali skijaše još jednom revolucionarnom inovacijom, jer su proizveli skije Voiager, koje imaju reputaciju prvih sklopivih “all mountain” skija na svetu.

Pogledaj ELAN 

ATOMIC

Atomic je brend koji miriše na Austriju, na brda, na skijaško savršenstvo. Reč je o brendu kome veruju skijaški asovi kao što su Mikaela Šifrin, Aleksander Amodt Kilde, Sofija Gođa, ali ništa manje interesantan je i za sve rekreativce koji su uvereni u više od 60 godina star kvalitet brenda koji pronalazi svoje inspiracija u srcu austrijskih Alpa. U Atomic-u shvataju da je skijanje zadovoljavajuće zahteva pravu kombinaciju skija i skijaških cipela. I iznad svega, nije dobra ideja praviti kompromise kada su u pitanju ski čizme, jer je dovoljno dobra samo odgovarajuća cipela.

Pogledaj ATOMIC

SALOMON

Brend, čije je početke ocrtao Fransoa Salomon u skromnoj radionici u Ansiju pre 75 godina, nudi sveobuhvatan asortiman ski opreme u svom asortimanu; od skija, čizama do zaštitne opreme i pribora. U floti skija za ovu zimu postoje modeli specijalno napravljeni za INTERSPORT za skijaše rekreativce, a trešnja na vrhu torte je svakako skije E S/RACE SL 10 koje je dizajnirano za skijanje na takmičarskom nivou. U Salomonu misle i na bezbednost skijaša, pa ne čudi što nude širok i kvalitetan asortiman ski šlemova i štitnika, koji zaslužuju barem istu pažnju kao skije i pancerice.

Pogledaj SALOMON

FISCHER

Fischer je jedan od najstarijih brendova u ski industriji sa skoro vekovnom tradicijom izrade skija. Ako su prve inovacije planirane sa puno strasti i vizije u kućnoj radionici, današnje inovacije su rezultat rada razvojnih odeljenja, test timova i menadžmenta kompanije. Možda najpoznatija inovacija poslednjih godina svakako je rupa na vrhovima, koja se zove Hole Tip i zaštitni je znak trkačke serije RC4 skija. Skijaška oprema na nogama je kompletna samo u kombinaciji sa pravim ski čizmama, zbog čega su u Fischer-u kroz svoju dugu istoriju „brusili” modele cipela da odgovaraju različitim vrstama skijanja.

Pogledaj FISCHER

HEAD

Od svojih početaka, Head se kladio na sofisticirani dizajn i dizajn skija, inženjersku izvrsnost i osvajanje apetita u profesionalnom sportu. Inženjerski pristup je položen u kolevku brenda, jer je njegov osnivač, Hauard Hed, vazduhoplovni inženjer. Ali čak i sedamdeset godina kasnije, Headove skije su i dalje tehnički savršene u pogledu sadržaja i izgleda, a reputaciju opravdavaju i jaka takmičarska ekipa i brojni skijaši rekreativci, koji na belim stazama fijuče uz najnovije nabavke iz Headove radionice.

Pogledaj HEAD

McKINLEY

Ski kolekcija brenda McKinley fokusirana je uglavnom na opremu za umereno zahtevne rekreativce i početnike. Njihov asortiman opreme čine skije koje će modernim tehnologijama i kvalitetnim materijalima oduševiti skijaše rekreativce. Zanimljivost McKinley skija svakako je činjenica da se većina modela proizvodi u Sloveniji. Pored skija, Mckinley nudi kompletan set za prijatno skijaško iskustvo, koji možete pronaći isključivo u INTERSPORT prodavnicama. U ponudi brenda mogu se naći i ski čizme, ski jakne, pantalone, rukavice, kacige, naočare i aksesoari.

Pogledaj McKINLEY

NORDICA

Kod brenda Nordice je sve počelo od cipela. Prvo za odmor, pa za skijanje. Sa ovim poslednjim ubrzo su počeli da oblikuju svetski vrh. Naime, Nordica je utrla svoj put do vrha skijanja upravo savršenim skijaškim čizmama, koje se i danas smatraju konceptom kvaliteta, tehnološkog savršenstva i udobnosti. Skije su usledile nešto kasnije, a proizvodnji se pristupilo sa istom dozom entuzijazma i osećajnosti koji na prvi pogled izražavaju i odražavaju italijanski osećaj za dizajn sa daškom sportskog duha.

Pogledaj NORDICA