Sadržaj

Trendovi

Leto je tu i vreme je da započnete planiranje svog savršenog odmora. Otkrijte idealnu plažu za odmor, sport i zabavu! Naš region obiluje predivnim mestima gde možete spojiti sunce, pesak, sport i zabavu. Bilo da želite opuštajući odmor ili aktivan boravak na plaži, zajedno tražimo mesto koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Za plažu vam je potrebno samo dobro raspoloženje, a sigurni smo da će novi trendi kupaći, udobne japanke, kačket i naočare za sunce upotpuniti vaš stajling ovog leta i doprineti još boljem raspoloženju i samopouzdanju. Opremite se opremom za plažu i krenite u svoj nezaboravan odmor i zabavu.

Predstavljamo vam top 5 plaža u regionu, a svaka sa svojim jedinstvenim karakteristikama čini idealno mesto za sportske aktivnosti i zabavu.

  1. Zlatni rat, Brač

Zlatni rat je najpoznatija plaža na Jadranu, koja se nalazi na južnoj obali ostrva Brač. Zbog svoje neobične lepote je jedan od simbola turizma u Hrvatskoj i pravo surfersko utočište. Plaža ima upečatljiv oblik koji se menja sa plimom i osekom i osim što je prelepo uređena, ovde možete uživati u mnogim sportskim aktivnostima, kao što su odbojka na pesku, fudbal, tenis i vožnja bicikla. Idealna je destinacija za ljubitelje svih vodenih i adrenalinskih sportova. Možete uživati u vožnji popularne sup daske, ili voziti kanu i kajak. Dodatna oprema za vodene sportove će vam mnogo olakšati ove aktivnosti. Iako će vas prijatan vetar rashladiti, ne zaboravite da se zaštitite od sunca, koristeći kape i kačkete i obaveznu

2. Jaz, Budva

Jaz je plaža koja se nalazi 2,5 km od Budve i predstavlja jednu od najomiljenijih i najdinamičnijih plaža u Crnoj Gori. Idealna je za opuštanje, sport i zabavu. Možete uživati u sunčanju i plivanju, vožnji čamcima ili se oprobati u skijanju na vodi. Prepustite se mirisima prirode i morskim zvucima. Na ovoj plaži zbog dužeg plićaka, deca uživaju u vodi i ronjenju. Ponesite maske i disaljke za vodu, koje će im pomoći da se zabave istražujući pod vodom, kao i praktične naočare za plivanje. Za ljubitelje aktivnosti na plaži, opremite se sa loptom za odbojku ili kompletom za badmington i zabava može da počne!

3. Kopakabana, Ulcinj

Plaža „ Jadranska Kopakabana“ se nalazi u Ulcinju i dugačka je 13 km. Prekrivena je finim peskom koji je bogat mineralima i ima lekovita svojstva. Na dugoj peščanoj plaži možete kombinovati sportske aktivnosti i opuštanje. Japanke ili letnje papuče će zaštititi vaša stopala od vrelog peska, a udoban kupaći kostim vas neće sputavati tokom raznih aktivnosti na plaži. Ponesite što više opreme za plažu koja će vas zabaviti, kako biste dugo uživali na ovom egzotičnom mestu.

4. Ohridsko jezero, Makedonija

Ako ste avanturističkog duha, Ohridsko jezero će vas oduševiti svojom bogatom kulturno – istorijskom ponudom i sjajnim specijalitetima. Jezero spada u red najstarijih jezera na svetu i sa pravom nosi epitet makedonskog slatkovodnog mora. Okruženo je visokim planinama Nacionalnog parka Galičica, pa ćete uživati u netaknutoj prirodi. Najlepše plaže se nalaze izvan grada Ohrida. Jezero pruža mogućnosti za pecanje, vožnju čamcem i duge šetnje pored jezera. Bezbedniju vožnju po jezeru omogućiće vam dodatna sigurnosna oprema za sportove na vodi. Ljubitelji planinarenja iskoristite svoje udobne patike za planinarenje i štapove, kako biste što lakše došli do vrha Galičice i uživali u fascinantnom pogledu na Ohridsko i Prespansko jezero.

5. Neum, Bosna i Hercegovina

Ako tražite skriveni dragulj za odmor i sportske aktivnosti, Neum je pravo mesto za vas. Nalazi se naspram poluostrva Pelješac, a od grada Dubrovnika je udaljen 70km. Poslednjih godina je ovaj gradić postao popularno turističko mesto. Betonske i šljunkovite plaže su odlične za sunčanje, kupanje i mnoge letnje aktivnosti. Ponesite svoje omiljene udobne papuče, kupaći kostim, kačket, naočare i fotoaparat, kako biste zabeležili čarobne trenutke na ovom prelepom mestu.

Pred vama je pravo vreme da osmislite svoj odmor pored vode i iskusite nezaboravnu kombinaciju odmora, sporta i zabave. Nezavisno od toga da li preferirate aktivnosti na vodi ili kopnu, ove plaže mogu mnogo toga da ponude. Budite spremni za avanturu i prepustite se čarima prirode. Intersport je tu da vam pomogne da pronađete savršenu opremu za plažu, koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ne čekajte, odaberite jednu ili više plaža sa naše liste i započnite planiranje nezaboravnog leta.