Sadržaj

Plivanje i vodeni sportovi

Leto_Blog_More_Bazen

Leto je pred nama. Sunčano vreme je inspiracija za mnoge aktivnosti, pa tako dolazi vreme kada je plivanje, česta i omiljena rekreacija, ali nekada i jedini način da se rashladite. Da li ćete ovog leta plivati u bazenu, moru, jezeru ili reci, zavisi od ličnih afiniteta, planova za letovanje i mogućnosti. Kako god da odlučite, mišljenja smo da sve opcije imaju svoje prednosti, kao i mane.

Ukoliko ste već isplanirali letovanje na moru, sigurni smo da ćete uživati u mirisu mora, zalasku sunca na plaži, morskoj soli, jodu i klimi, koja će pozitivno uticati na vase zdravlje. Sportske aktivnosti I zabava na plaži nose posebnu energiju i dugo se pamte, jer je morski ambijent poseban i neponovljiv. Za sportske aktivnosti i uživanje na plaži preporučujemo vam kvalitetne kupaće kostime, koji se brzo suše i imaju UV zaštitu. Naoružajte se sa loptama za vodu, jer je more idealan teren, zbog toga što uvek možete naći dovoljno mesta za igru, pri čemu nećete smetati drugima. Bazen koliko god bio veliki ovakve vrste zabave teško može da omogući.

Intersport_letnji_blog

Samo u moru možete uživati u ronjenju i istraživanju vodenog sveta. Za to će vam biti potrebne maske za ronjenje, disaljkeperaje. U dobro opremljenim sportskim radnjama možete naći odličan asortiman maski za ronjenje i kvalitetnih peraja.

Na žalost, za mnoge je odlazak na more veliki finansijski izdatak. Ako se uzme u obzir da se mogu desiti vremenske promene koje će uticati na pojavu velikih talasa i onemogućiti bezbedno kupanje, kao i nepovoljne struje, koje mogu naneti meduze i alge, onda je svakako bolja i sigurnija investicija bazen. Ako ne volite gužve na plaži, možete otići sa porodicom ili prijateljima u kuću sa bazenom i uživati u svom miru i ritmu i maksimalno iskoristiti svoj odmor. Uz bazen, ceđeni sok i omiljenu muziku imaćete svoju intimu i zabavu po svom ukusu.

Za roditelje sa decom bazen je odlična opcija, jer mogu biti opušteniji. Deca su im na oku i nema opasnosti od dubina i struja kao na moru. Bazen je odličan izbor za početnike u plivanju, koji će lakše preplivavati sa jednog na drugi kraj bazena. Bazen preferiraju i sportisti, koji posvećeno treniraju plivanje, jer im omogućava efikasnije treniranje. U ponudi se mogu naći i bazeni koji su punjeni termalnim vodama ili sa morskom vodom, što je svakako bolja opcija od hlora u bazenu. Ipak prilikom izbora bazena vodite računa da higijena bude na visokom nivou, da bi se izbegle neželjene posledice.

Bilo da ste izabrali more ili bazen za omiljenu letnju aktivnost, kao što je plivanje, ne zaboravite da zaštitite svoje telo i osetljive oči. Krema za telo sa UV faktorom je obavezna priprema za izlazak na sunce, a naočare za plivanje će zaštititi vase oči. Naočare za sunce ponesite kao zaštitu ili kao modni detalj za ovo leto.

Letnji_blog_Intersport