Sadržaj

Plivanje i vodeni sportovi

waboba

Posebno u vrućim danima, naša prva pomisao je osveženje. Želimo da plivamo u slatkoj vodi, u kojoj nam misli u trenu postaju jasnije i svet odmah postaje lepši. Kada nam se deca pridruže u bazenu, jezeru ili moru, aktivnost plivanja se pretvara u beskrajnu zabavu. Program uključuje prskanje, ronjenje, skakanje u vodu i sve ostalo što vam padne na pamet. U takvoj situaciji dobro je imati sa sobom neki dodatak uz pomoć kojeg zabava u vodi postaje nezaboravna. Odličan izbor su zgodne Waboba loptice koje možete lako poneti sa sobom u zatvoreni bazen u hladnijim mesecima.

Na raspolaganju je nekoliko različitih Waboba lopti. Svojim karakteristikama se uspešno odupiru gravitaciji. Sasvim obična igra može se u trenu pretvoriti u odličnu zabavu za mlade i stare. Zanimljivo je zaviriti i u istoriju nastanka ove vrste zabave za dvoje ili u grupi.

Nastanak Waboba loptica

Pronalazač Waboba lopti sedeo je na plaži i posmatrao decu kako se igraju sa frizbijima. Kada se slučajno odbio od vode, došao je na ideju da bi mogao da napravi loptu koja bi se odbijala o vodu. Nekoliko godina je testirao razne materijale i konačno uspeo da dobije pravu kombinaciju.

Waboba lopta je napravljena od poliuretana i uključuje poseban sloj od likre. Mešavina različitih materijala od kojih je napravljena obezbeđuje da može da odskače i lebdi na vodi. Dostupno je nekoliko različitih modela loptica, među najrazvijenijim su Waboba Ektreme i Waboba Moon. Ime Waboba je skraćenica za lopticu koja se odbija od vodu.

Najpopularniji modeli Waboba loptica

U nastavku ukratko predstavljamo najpopularnije i najtraženije modele Waboba loptica. To su Moon, Exreme brights i Zag.

Kao i drugi modeli Waboba loptice, Moon lopta uspešno prkosi gravitaciji. Pretvara rutinsku igru u svet slobode na igralištu, parku, podrumu, teretani. Svojim karakterističnim poskakivanjem potpuno osvaja korisnika. Prilikom odbijanja, rupice na lopti daju veoma poseban zvuk.

Loptica može da odskoči do 30 metara u visinu. Zbog toga je pogodna za igranje gde god postoji tvrda podloga. Prečnik Moon lopte je 6,3 centimetra, težina 70 grama.

Waboba Ektreme brights su savršen izbor za lude avanture na vodi. Sadrži karakteristično čvrsto jezgro od gela. Može da odskače tako brzo, daleko i visoko, tako da vi i vaši igrači morate da budete dobro raspoređeni unapred u bazenu, jezeru ili moru.

Ova vrsta lopte se ističe pre svega po izuzetno brzom i visokom odbijanju. Prečnik joj je 5,5 centimetara, a težina 80 grama.

Waboba Zag lopta ima karakterističan sportski grip sa cik-cak teksturom. Izrađena je od visokokvalitetne PVA pene. Posebno je dizajnirana za intenzivnu igru u moru, jezeru ili bazenu. Odličan je izbor za sve koji traže vrhunsko prianjanje loptica koje se odbijaju od površine vode.

Dakle, radi se o mini lopti namenjenoj intenzivnijoj igri ili zabavi. Njen prečnik je 9 centimetara, težina 60 grama.

Ako tražite izgovor da se igrate na suncu, Waboba Lava Ball je za vas. Iznesite je napolje i gledajte kako menja boju na suncu. Lava Ball ima tehnologiju promene boje sa UV svetlom i sposobnost da odskoči visoko u nebo.

Namenjena je za igru u dvorištu, u blizini igrališta… Žuta boja se menja u crvenu pod UV svetlom. Njen prečnik je 6,3 centimetara, težina 70 grama.

Da li su Waboba loptice učinile da frizbi i teniske loptice budu stvar prošlosti za vas?

Na primer, kada vidite kako Waboba lopte skaču po talasima, sigurno ćete se začuditi. Frizbi, teniske loptice i drugo mogu biti stvar prošlosti u tom trenutku. Uz pomoć ovakvih lopti, voda postaje deo igre, igralište, a ne samo osnova za odbijanje lopte.

Kupovina Waboba lopti u različitim modelima dostupna je u specijalizovanoj Intersport prodavnici, gde će vam iskusni prodavci dati odlične savete o izboru. U njihovoj online prodavnici, naravno, možete naručiti i loptice za najveću zabavu na vodi.