Trčanje

U skladu sa svojim sloganima “Anima Sana i Corpore Sano” ili “Zdrav um u zdravom telu”, brend Asics je uvek bio posvećen dizajniranju patike za trčanje koje kombinuju najbolje za naše telo i um. I ne razlikuje se od nove, već 30. verzije Gel-Kayano patike za trčanje, koje impresioniraju svojom stabilnošću i udobnošću.

Naširoko je poznato da je za prevenciju sportskih povreda neophodno odabrati prave patike za trčanje. Anatomija stopala takođe igra važnu ulogu u tome, ali je drugačija za svakog trkača. Za one koji se suočavaju sa preteranim pronacionalima i žele veću stabilnost, ASICS Gel-Kayano 30 patike za trčanje su najbolji izbor.

Sa novim ASICS Gel Kayana 30 do stabilnog koraka trčanja

Pronacional je prirodno kretanje stopala dok se trči sa spoljne (bočne) strane na unutrašnju (medijalnu) stranu i nazad ka spolja. Međutim, kada se stopalo preterano nagne ka unutra tokom faze kontakta sa zemljom, onda govorimo o preteranom prodiranju. To čini korak trčanja manje efikasnim i čini verovatnijim da izazove povredu.

Preterano prodiranje može biti urođeno ili je posledica povreda ili povećanog umora tokom dugih trčanja. Zato postoji sve veća potreba među trkačima za većom stabilnošću kako bi se stopalima pružila sva potrebna podrška – a Asics se smatra vodećim brendom u inovativnim proizvodima.

Trideseta verzija Gel-Kayano nužde za trčanje rezultat je brojnih testova, biomehaničke nauke, trajnosti i višedecenijskog stalnog usavršavanja. Zahvaljujući potpuno novim tehnologijama koje se koriste u svežoj verziji papuče, ASICS Gel-Kayano 30 se smatra najudobnijim stabilnošću tokom trčanja cipela i nudi odličnu udobnost na svakom koraku.

4D SISTEM NAVOĐENJA: revolucionarni sistem stabilnosti koji pruža potpunu udobnost

Tačno je da danas postoji mnogo modela patike za trčanje koji obezbeđuju stabilnost stopala prilikom trčanja, ali u mnogim slučajevima takva rešenja su se pokazala kao manje udobna. Nasuprot tome, sa svojom revolucionarnom 4D smernicom, Asics Gel-Kayano 30 pruža maksimalnu udobnost dok podržava trkača na svakom koraku.

Novi 4D sistem vodiča savršeno prati kretanje tela, što se postiže kombinovanjem 4 dimenzije stabilnosti: širine, dužine, dubine i vremena. Prve tri dimenzije ne predstavljaju nikakve novitete, dok se ispostavilo da je komponenta vremena revolucionarna, jer se odnosi na znatno kraće vreme kontakta sa zemljom, a samim tim i kraću fazu preteranog pronacije.

Najpomembnejša elementa 4D Guidence sistema sta geometrija vmesnega podplata in poseben element narejen iz pene z visokim povratkom, ki je integriran v medialni strani vmesnega podplata. Oba skupaj poskrbita, da se stopalo hitreje vrne iz pozicije prekomerne pronacije v nevtralno pozicijo, kar pomeni, da je faza prekomerne pronacije krajša. Posledica tega je manjša možnost poškodb ter učinkovitejši in udobnejši tek.

Tehnologije za najmekši doskok ikada

4D sistem vodiča nije jedini novitet u Gel Kayano 30 patike za trčanje. Patike za trčanje takođe se mogu pohvaliti novom PureGEL tehnologijom, koja je već uvedena u Gel-Nimbus 25 model za trčanje. PureGEL tehnologija je integrisana u srednji đon i obezbeđuje poboljšanu apsorpciju šoka i nesmetane tranzicije, omogućavajući trkačima da sletanja budu još mekša.

Hajde da dodamo još jednu inovaciju u ovo. Patike za trčanje imaju 20% više FF BLAST PLUS EKO jastučića, koji je poznat po svojoj mekoći i lakoći. Visina srednjeg đona u ovom modelu je za 4 mm veća od prethodnika, što dodatno doprinosi poboljšanom nivou udobnosti Asics Gel-Kayano 30 patik

Kome su namenjene Asics Gel-Kayano 30 patike za trčanje?

Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se suočavaju mnogi trkači jeste da li da izaberu stabilne patike za trčanje (kao što je Asics Gel-Kayano 30) ili je bolje trčati sa neutralnim patikema za trčanje. Da biste dobili pravi odgovor, potrebno je da uzmete u obzir nekoliko faktora, kao i njihovu međuzavisnost.

Ukratko, Asics Gel Kayano 30 je idealan izbor za sve one koji:

  • suočavate se sa jakom ili srednjom pronacijom;
  • imate ili se još uvek suočavate sa povremenim ili čestim povredama;
  • želite bar neku podršku tokom pokretanja;
  • imate veću telesnu težinu, što povećava opterećenje na nogama.

Gel Kayano – Vrhunska ponuda za trčanje u brendu Asics

Gel-Kayano patike za trčanje su već prava legenda među trkačima. Ali nema sumnje da će njihova 30. verzija Asics Gel-Kayano 30, koja je uspešno izbacila sve stereotipe o nespretnosti i nelagodnosti stabilnih cipela za trčanje, otvoriti novo poglavlje u svetu patike za trčanje. Možete i sami da se uverite!