Sadržaj

Trčanje

Ovoga puta fokusiramo se na kvalitetne patike za trčanje i predstavljamo novitete najvećih i najpoznatijih marki sportskih patika.

To su ASICS Kayano, Hoka One One Clifton 8, Mizuno Wave Rider 24 i Nike Air Zoom Pegasus 38, koje impresioniraju trkače svih generacija svojim poboljšanim karakteristikama.

ASICS GEL-KAYANO 27

ASICS Kayano su patike za trčanje koje pružaju podršku pri trčanju i odlične su u sprečavanju prekomerne pronacije. To osigurava đon obložen gelom. Odlična podrška koju patika nudi razlog je zašto je Kayano jedna od najboljih ASICS patika za trčanje.

Gel Kayano patike za trčanje pogodne su za svakodnevno trčanje, jer stabilizuju stopalo. Na taj način sprečavaju bolne tegobe u stopalu ili kolenu tokom ili nakon trčanja.

Asics Gel Kayano linija ima najveći udeo gela među svim ASICS patikama za stabilnost do sada, što je velika prednost za trkače koji trče svaki dan ili na velike udaljenosti poput maratona i polumaratona.

Gel Kayano je najbolja ASICS patika za trčanje u smislu konstrukcije, materijala i tehnologije. Za poboljšanje stabilnosti i odziva, FF BLAST jastuk je dodan u srednji đon. Novi dizajn patika za trčanje sa GEL tehnologijom obezbeđuje lak korak i omogućava vam mekši doček bez gubitka brzine.

HOKA ONE ONE CLIFTON 8

Hoka One One Clifton 8 su višenamenske svakodnevne sportske patike koje su idealne za udobno i stabilno hodanje ili trčanje. Njihov srednji sloj đona olakšava trčanje i štedi energiju na velikim udaljenostima.

Verzija patika za trčanje Hoka One One Clifton 8 ima podstavljeniji jezik, gumeni đon i daje vam nešto brži osećaj zbog tvrđeg prednjeg dela patika koji okružuje vaše stopalo.

MIZUNO WAVE RIDER 24

Model Mizuno Wave Rider 24 pruža uravnoteženu kombinaciju odziva i amortizacije, što ga čini jednom od najboljih neutralnih modela patika za trčanje do sada.

Đon patike nudi trkaču pojačanu podršku tokom trčanja, koja je dizajnirana da vodi stopalo kroz ciklus hodanja i omogućava gladak prelaz. Na taj način ublažava udar stopala o površinu.

Enerzy pena nudi podršku i udobnost na višem nivou, a takođe je i izuzetno odzivna tokom trčanja, tako da ćete se osećati puni energije čak i kada prelazite dugačke staze.

NIKE AIR ZOOM PEGASUS 38

Nike Air Zoom Pegasus 38 su mekane i udobne patike za svakodnevno vežbanje. To je poboljšana verzija modela 37, pa je posebno udobna opcija za početnike i prve kraće i nezahtevne kilometre.

Novim modelom Nike je takođe promenio oblik jezika i malo prilagodio sistem vezivanja, koji je dizajniran da vam omogući preciznije podešavanje.

Pena značajno smanjuje pritisak na stopalu i pruža veliku količinu udobnosti prilikom svakog koraka. Pojedinačni sistem vezivanja na sredini, dizajniran je da olakša pričvršćivanje gornjeg dela patike za stopalo.

Idealan izbor za duže trčanje i zaposlene trkače

Sve linije gore navedenih patika za trčanje teže kvalitetnom trčanju i uživanju tokom i nakon aktivnosti. Predstavljene patike su dobar izbor za svakog trkača, bilo da je reč o početniku ili iskusnom maratoncu koji trči po asfaltu ili mešovitim stazama.

Upoznajte svoj način trčanja

Pronacija je deo prirodnog kretanja ljudskog tela i odnosi se na način na koji se stopalo okreće pri sletanju. U neutralnom pokretu udar stopala je ravnomerno raspoređen po površini, u supinaciji je blago ili umereno okrenut prema spolja, a u pronaciji stopalo je okrenuto prema unutra.

Poznavajući svoj način trčanja, možete izabrati idealan model baš za vas. Odabir prave patike za trčanje je izuzetno važan jer sprečava bol i potencijalne povrede pri trčanju.