Trendovi

Redovno bavljenje sportom ima mnogo korisnih efekata na fizičku i psihološku sposobnost. Na kraju, ali ne manje važno, stari Latininjani su skovali doboro poznatu krilaticu: Zdrav duh u zdravom telu. Rekreativno bavljenje sportom donose koristi tokom celog života. Korisno je da deca počnu sa rekreacijom još u ranijoj fazi, na taj način stiču radne navike o disciplini i odgovornosti.

Bavljenje sportom podrazumeva udisanje svežeg vazduha, aktiviranje sondi mišića, otkrivanje skrivenih mesta u prirodi, stvaranje novih prijateljstava …

Na taj način zadržavamo dete u sebi, što može biti važan izvor vitalne energije i pozitivnog stava. Naravno, u svemu tome je potrebno imati zdravu meru, delovati u skladu s njihovim sposobnostima i biti svestan svojih ograničenja. Jer preterivanje dovodi do povreda i loše volje.

10 činjenica o sportu

  1. Dokazano je da redovna fizička aktivnost pomaže u smanjenju stresa i  depresije. Fizička aktivnost aktivira hormon sreće, što daje blažen osećaj zadovoljstva. Rekreativci su zdravi, srećni i zadovoljni ljudi.
  2. Redovna fizička aktivnost takođe ima pozitivan efekat na performanse rada – fizičku i intelektualnu.
  3. Fizička aktivnost, individualan i timski rad, povećava samopouzdanje i time pomaže pojedincima da se osećaju bolje u svojoj koži i u društvu.
  4. Fizička aktivnost pozitivno utiče na kvalitet spavanja. San je izvor energije, povećava koncentraciju i mentalne sposobnosti.
  5. Redovno bavljenje sportom i aktivnim stilom života garantuju dug život.

6. Bavljenje raznih vrsta sportova pomaže deci u razviju motoričke, društvene, kreativne i mentalne sposobnosti.

7. Bavljenje sportom omogućava pozitivan pogled na život.

8. Skupine, koje su zajedno, ostaju zajedno.

9. Dobra fizička spremnost je garancija za zdrav, srećan i dug život.

10. Redovno bavljenje sportom jača imunološki sistem.