Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

fischer skije

SKIJE FISCHER 

Serija skija koje su dizajnirale tri skijaške legende

I austrijski Fischer već gotovo sto godina predstavlja priču najuspešnijeg skijaškog naroda na svetu. Popis njihovih inovacija, izuma i tehnologija ekstremno je dug i bogat. Svake zime iznenade nekim zanimljivim rešenjem koje omogućuje jednostavnije i efikasnije skijanje.

I u sezoni 2017/2018. ideja vodilja celokupne kolekcije jeset linija THE CURV kojoj se pridružio novi model THE CURV GT. Svi modeli zasnovani su na tehnologijama koje se primenjuju kod skija najvišeg ranga pa i ove godine izazivaju sveopšte oduševljenje.

Univerzalnost im daje takozvani trostruki radijus. Prednji slalomski deo skija omogućuje brži ulazak u zavoj. Srednji veleslalomski deo pruža stabilnost u upravljanju zavojima, a zadnji, ponovo slalomski deo, omogućuje agresivan izlaz iz zavoja i brzu pripremu novog. Glatko klizanje kroz zavoj i kod većih nagiba omogućuje konkavna stanica (Sidewall) koja smanjuje trenje sa snežnom podlogom na minimum. Torzijsku otpornost osigurava takozvani Diagotex čija su karbonska vlakna postavljena dijagonalno, što u kombinaciji sa tiranijskim pločama omogućuje izuzetnu torzijsku stabilnost.

Skije The Curv tako se odlikuju prilagodljivim karakteristikama jer različita geometrija kod različitih dužina skija znači da duže skije imaju radijus veleslalomskih učiteljskih skija, a kraće radijus slalomskih skija.

skije FISCHER

Bez obzira na to koje ćete zimske užitke praktikovati, treba napomenuti važnost dobre obuće i prikladne odeće. Za obuću je važno da je vodootporna, da ima dobru toplotnu izolaciju i da je opremljena  đonom koji osigurava dobro prianjanje na blago vlažnim i strmim površinama. Odeća mora biti izrađena od materijala koji se brzo suše. Prijatni sunčevi zraci ne treba da vas dovedu u zabludu, na suncu vam može biti prijatno, ali u hladu se već oseća zima jer je tlo pokriveno pod snegom. Zato se u ovakvim uslovima preporučuje slojevito oblačenje.