Ostali sportovi

SUP-anje je super - a evo i zašto

Veslanje na dasci, “Stand up paddling” ili jednostavno SUP, postalo je za kratko vreme jedno od najpopularnijih letnjih aktivnosti. Ono što je ovaj sport učinilo toliko popularnim je činjenica da se izuzetno brzo i lako usvaja, tako da u ovoj aktivnosti mogu uživati čak i ljudi koji nisu u zavidnoj kondiciji jer mogu sami odrediti tempo veslanja, a uz to ne zahteva neke specijalne uslove – dovoljna je reka ili jezero! Dodatna prednost ove aktivnost je to što aktivira sve mišićne grupe, tako da svoje telo možete dovesti u top formu za vrlo kratko vreme!

Predstavljamo Vam nekoliko popularnih kupališta u Srbiji koja morate posetiti ukoliko želite da se oprobate u veslanju na dasci:

SUP-anje je super - a evo i zašto

Bela Stena, Beograd

U pitanju je jedna od onih plaža za koje mnogi nisu čuli, a pritom se nalazi na tek nekoliko kilometara od centra Beograda. Omiljena je letnja destinacija kako za stanovnike prestonice, tako i za stanovnike Pančeva. Priroda je u potpunosti netaknuta, Dunav pitom, plitak i čist – idealno za SUP-anje!

Jezero Perućac

Stanovnici zapadne Srbije najviše vole da uživaju baš na ovom mestu koje se nalazi u blizini Bajine Bašte. Lepo uređena pontonska plaža biće sve što vam je potrebno tokom vrelih letnjih meseci. Uz to, Perućac je idealna destinacija za bračne parove sa malom decom jer na jezeru postoje pontoni sa bazenima i za njih!

Bela Crkva

Na tek stotinak kilometara istočno od Beograda nalaze se Belocrkvanska jezera koja su iz godine u godinu sve popularnija. Možete da izaberete neko od sedam jezera, a najpopularnije je Glavno. Kupanje i uživanje na plaži nisu jedina razonoda – ova jezera su idealna za veslanje na dasci.

Borsko jezero

Borsko jezero se nalazi na 16 kilometara od Bora i predstavlja biser Istočne Srbije. Omiljena je lokacija mnogih Borana koji ovde često dolaze da bi uživali u lepotama prirode. U okolini Borskog jezera postoji velika i uređena plaža, sa koje se možete otisnuti na svojoj SUP dasci.

Štrand, Novi Sad

Najlepša plaža na Dunavu je svoje kapije zvanično otvorila 1911. godine. Danas “Štrand” zahvata sedam hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih. Duž 700 metara plaže posetioci uživaju i u hladu oko 400 stabala i šiblja.

Srebrno jezero

U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav, nalazi se Srebrno jezero. Zahvaljujući snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeđuje dotok sveže vode. Na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne peščane dine što omogućuje da voda bude besprekorno čista i bistra.