Sadržaj

Trčanje

Mizuno je poznati japanski sportski brend koji su 1906. godine u Osaki osnovali braća Riha i Rizo Mizuno. Prvo su počeli proizvoditi lopte i rukavice za bejzbol, a kasnije su postali prvi proizvođači japanskih golf klubova. Tokom godina postepeno su svojim prodajnim programima spojili dodatke mnogim drugim sportovima.

Naravno, Mizuno je takođe poznat po patikama, koje se odlikuju izuzetnom tehnološkom savršenošću, kvalitetom izradom i funkcionalnošću. Mizzuno u svom razvoju nastoji da proizvede vrhunsku obuću. Ali to ne znači da Mizuno pravi samo patike za najboljeg trkača. Mizuno nudi najkvalitetnije patike za različite tipove trkača, koji su svesni činjenice da su izvrsne patike jedan od bitnih sastojaka učinkovitog trčanja, ali i sigurnost  koja ih štiti od mogućih povreda.

Većina njihovih patika opremljena je mnogim modernim tehnologijama koje doprinose većoj udobnosti, odzivu i energetskoj učinkovitosti. Osim toga, oni takođe nude izvanredan kvalitet i trajnost. Zato se kaže da je Mizuno vrsta Ferrarija, ili bolje rečeno Lamborghinijeve trke.

Tehnologija revolucionarnih valova

Pre samo dva decenije, Mizuno je predstavio svoju legendarnu Wave tehnologiju kako bi doneo pravu revoluciju u svet sportske obuće. Radi se o valovitoj podlozi koja može obavljati dvostruku funkciju. Kaže se da omogućava tzv. stabilnu amortizaciju. U praksi, to znači da se uvek prilagođava trenutnoj situaciji. Može osigurati prigušenje i osigurati stabilnost na širokom polju. Mizuno još uvek ima mnogo sredstava koja ulažu u razvoj.

Njihovi programeri stalno izrađuju nova rešenja. Zbog toga su patike ovog japanskog brenda vredne svakog eura. To je verovatno glavni razlog što se na njih zaklinju najzahtevniji trkači. O tome svedoči i činjenica da se na svim većim događajima poput maratona, modeli Mizuno najviše prodaju.

Roman Kejar, dugogodišnji ambasador brenda Mizuno

Na patike Mizuno, zakletvu je položio najbolji slovenski maratonac Roman Kejžar. Kejžar se susreo sa Mizunovim patikama ubrzo nakon što je započeo svoju profesionalnu karijeru 1988. godine. “Mizuno me podržao na samom početku moje karijere. Bila je to ljubav na prvi pogled. Zato sam većinu svoje karijere proveo u patikama ovog japanskog Brenda’’.

Merenje stopala

Mizuno takođe nudi svoj način Precision Fit, koji identifikuje tip stopala pojedinog trkača i preporučuje odgovarajući model patika. Tako da možete dobiti informacije, koja to patika najviše prija vašem stopalu, i sa kojim to modelom možete biti najbolji na stazi za trčanje.

Na policama Intersporta dostupan je širok izbor Mizuno patika. Inače možete birati između modela Wave Ultima , Wave Rider, Wave Inspire, Wave Daichi, Wave Prodigy, Wave Sky i nekih drugih.