Sadržaj

Trčanje

Ne postoje dva ista trkača, niti trkači sa istim ciljevima. Ali rekli bi da je svima jednako potreban sat za trčanje koji precizno meri pređenu kilometražu. Brzo se povezuje sa satelitima i lepo izgleda, da ne kažemo ima dobar dizajn. Još bi trebao da bude udoban za dugo nošenje. Da baterija dugo traje, da su notifikacije korisne i lake za čitanje.

Kako da znate

Već na osnovu ovoga bi mogli da preporučimo Garmin Forerunner 230 HR. On dodatno beleži podatke o broju koraka u danu, udaljenosti, utrošenim kalorijama i spavanju. A može vam biti trener tokom trčanja i vožnje bicikla. Sa satom stiže pulsmetar traka koji se stavlja na grudi, kako biste merili otkucaje srca i znali koliko ste aktivni.

Povezanost

Tu je još i Garmin Connect – mogućnost da preuzmite napredne vežbe i planove treniranja. I da sve bude lepše, Connect IQ prodavnica omogućava vam besplatno prilagođavanje polja sa podacima i preuzimanje izgleda sata, widget- a i aplikacija.

Forerunner 230 je kompatibilan sa prijemnicima signala GPS i GLONASS satelita, pa brzo i precizno locira vaš položaj, bilo da ste u sred šume ili u blizini visokih zgrada. Ugrađeni brzinomer meri udaljenost i tempo kada trčite u zatvorenom prostoru ili na traci za trčanje bez potrebe za dodatnim pedometrom. A kada završite sa trčanjem, sat postaje uređaj za praćenje aktivnosti i broji vaše korake i utrošene kalorije tokom dana. Ako ste sedeli duže od jednog sata, podsetiće vas da je vreme za pokret.

Tri sporta, a jedan pametan sat

Sigurno ste znali da je reč “triathlon” grčkog porekla, odnosno da se radi o “tri” “nadmetanja”: trčanje, plivanje i biciklizam. A da li ste znali da je Garmin prepoznat kao pravi proizvođač satova upravo za ovako svestrane sportiste?

Svi bitni podaci

Forerunner 735xt je osnovni model za triatlonce, a ima i merenje pulsa na zglobu ruke! Napomenimo da postoji i verzija uz koje ide i HR Run traka ili Tri bundle sa trakama za plivanje i trčanje. Uz korišćenje navedenih traka imate naprednu dinamiku vožnje bicikla, trčanja i plivanja, kao i merenja vertikalne oscilacije, balansa dodira sa tlom, dužinu koraka kao i drugih bitnih podatka za napredovanje u sportu, odnosno sportovima koji volite.

Kada se možete osloniti na INSTINCT?

Kada vam se učini da se ceo svet oslanja na vas, vi se možete osloniti na INSTINCT. Naravno, u pitanju je potpuno novi pametni sat na našem tržištu sa ugrađenim GPS prijemnikom, a s obzirom da je napravljen po američkom vojnom standardu 810G (što zapravo znači da je otporan na udarce, toplotu i vodu – čak do 100m dubine) njegova robustnost je neupitna.