Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

Nedavno sam pročitala jedan divan citat koji kaže da je naša strast naš unutrašnji kompas koji će nas voditi do mesta na kom želimo da budemo. Moja strast je put. Put na kom učim, izlazim iz svoje zone komfora, isprobavam nove stvari, pomeram svoje granice.

Fotografija LunaNala

Island je pomerio sve moje granice.

On me  je suptilno naterao da se popnem na brod zarad posmatranja kitova.

Nekog ko se jako plaši dubine. To nije značilo da sam sedela na klupi i žmurila, već da sam stajala na samoj ivici broda.

Nagnuta ka tamnim dubinama, željno iščekujući da vidim najveću životinju na svetu.

ISLANDE, ŽELIM PONOVO DA STANEM NA TVOJE TLO!

On me je konstantno terao da izlazim iz auta po kiši, oluji, najjačim vetrovima. Koje sam do sada osetila, samo da bih zabeležila ono što mi on pokazuje. I trajno mi je svaki prizor urezao u sećanje.

Ne samo da sam videla vodopade, on mi je pokaživao sve njihove tajne.

Pokazao mi je tajni put, na kom sam bila jedina. Jedina koja vidi njegov nastanak, slabašni tok vode od koje sve nastaje. Pokazao mi je druge strane tih ogromnih vodenih remek- dela. I pritom me okupao. Ali ja sam želela više, želela sam da ih ponesem sa sobom. Tako da sam popila po malo vode sa svakog od njih.

Fotografija LunaNala

McKinley COMPASS RANGER

Fotografija LunaNala

Kao što McKinley ima svoj Ranger Compass koji pomaže mnogima da se orijentišu uz planinarenje, penjanje. I druge aktivnosti u prirodi, koji je pritom vrlo zgodan i izdržljiv.

A njegova napredna proizvodnja omogućava jednostavno i pouzdano određivanje smera neba.

Moj kompas je odnedavno postao Island.

Govorim o kompasu uz pomoć kog ću moći da se orijentišem dalje u životu. Jer sada znam koliko daleko mogu da odem u tu svoju avanturu. Znam da sam spremna na bilo koje uslove i to baš u svojoj organizaciji.

On je postavio standarde koje je jako teško obobriti. I sada kada znam šta ova neverovatna priroda može da stvori i da mi pruži, tako otvoreno, na dlanu.

Više ne pristajem ni na šta manje od toga.

Od savršenstva.

Fotografija LunaNala