Skijanje i zimski sportovi

KAKO DA SE NAJBOLJE PRIPREMITE ZA VOŽNJU SNOWBORD-a

Najmlađi zimski sport svoje korene vuče od surfinga na talasima, kada su adrenalinski zavisnici našli način da dasku koriste i u zimskim mesecima. Popularizacija ovog sporta nastaje devedesetih godina, osnivanjem Međunarodne Snowbord Federacije, a 1998. godine dobija status olimpijskog sporta. Snowbord ima tri osnovne discipline: alpin, freeride i freestyle, a šta vam je od opreme neophodno, ukoliko ove zime planirate da stanete na bord saznajte u nastavku.

Za jedno uspešan spust, potrebna Vam je sledeća oprema:

  • daskaBez snowboard daske nema ni skokova ni spusta. Potrebno je da daska ima drveno jezgro, koje pruža odziv potreban za skokove i trikove. Širina daske obezbeđuje stabilnost tokom sletanja, dok bočna ivica daje osećaj stabilnosti na snegu.
  • štitnik za leđa  je svakako oprema koju treba da imate kada krećete u ovu avanturu. Zbog vaše lične sigurnosti. A brend Salomon je obezbedio štitnike za ovu sezonu.
  • vez za snowboard je obavezan deo opreme, bez kojeg nema vožnje snowboard-a. Važno je da se vezovi podese u ski servisu ili stručnom licu, jer ćete tako biti sigurni tokom spusta.
  • rukaviceTakođe, ne treba zaboraviti rukavice. Ruke su tokom snowboarding-a najizloženije hladnoći i snegu. Da bi sačuvali ruke od promrzlina koristite rukavice. Specijalna AQUAMAX membrana čini rukavice vodootpornim i omogućava koži da diše, a Aquapel™ tehnologija zaštitiće vaše ruke od vlage.
1

McKinley HALE UX

1

McKinley HAILEE WMS

2

McKinley GANINA WMS

  • jakna i pantaloneDa bi bili zaštićeni od snega i ugrejani potrebna Vam je kvalitetna jakna. Jakna za skijanje i snowboard, izrađena od dvoslojnog materijala, koji se brzo suši i dobro eliminiše vlagu. Sa unutrašnje strane jakna ima posebnu barijeru, koja sprečava prodiranje snega. Naravno, pantalone su neizbežan deo odeće jednog snowboard-era. Izrađene su od materijala koji čuva toplotu, brzo se suši i eliminiše vlagu. Opremljene su ojačanjima i džepovima, veoma su rastegljive i pogodne su za sve aktivnosti na otvorenom. Poznate modele kao što su McKinley i Firefly možete pronaći u Intersport prodavnicama i online.
  • duksKao među sloj između jakne i samog tela bitno je imati i duks za dodatnu toplotu. Izrađen je od prijatnog i kvalitetnog materijala. Često su dizajnirani je sa kapuljačom i visokim okovratnikom radi dodatne zaštite od snega.
  • oprema kao kacige, naočare, kapa i šal su svakako poželjne. Osećaćete se sigurnije i bićete zaštićeni od snega i hladnoće tokom vožnje.

Kada obezbedite svu potrebnu opremu i odeću spremni ste za pravu snežnu adrenalinsku avanturu.

Želimo vam bezbednu i uspešnu vožnju!