Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

SUNCE JE U MENI SIJALO SVE VREME

Fotografija LunaNala

Kažu da ako gledaš samo u sunce nikada nećeš videti senku.

Možda je to bio slučaj i sa mnom. Toliko sam bila pozitivna po pitanju ovog puta, da ni na trenutak nisam pomislila da će se išta desiti što će nas i malo usporiti na Ring Road-u.

Očigledno da je sunce u meni sijalo sve vreme i da nisam dozvolila da vidim bilo kakvu senku. Jer da je u bilo kom trenutku pukla guma. Vreme postalo lošije ili da je bilo koji od puteva bio zatvoren, mi ne bismo mogli da završimo krug po planu i gotovo sve bi se izmenilo.

Verujem da je sve išlo po planu. Zato što nikada nismo posumnjali i pustili smo da nam sija sunce kakva god da je oluja bila napolju.

,,Welcome to Iceland!‘‘

Tokom tih deset dana je vreme bilo jako promenljivo, mada je uglavnom duvao vetar.

Ali bilo je par dana kada je bilo potpuno sunčano i baš tada se zadesilo da su nam u planu bile plaže Islanda.

Kao ostrvo na rubu Arktika, Island pokazuje mnoštvo različitih tipova plaža, kako za kupanje, plivanje i surfovanje, tako za uživanje na sigurnoj udaljenosti od moćnih plima.

Većina njih je nerazvijena, ali je posećena od strane stanovništva iz razloga što su baš te obale najnaseljeniji deo ove zemlje.

Imala sam priliku da prisustvujem omiljenoj zabavi islandskih porodica. A to je da dovedu svoju decu na plažu da bi ispitivali ekosistem i sakupljali školjke i kamenje.

Prvo su rekli: ,,Welcome to Iceland!‘‘ , a zatim nam pokazali školjke koje su skupili. Ruke su im bile plave, iz razloga što su po toj hladnoći bili gotovo celi u vodi. Ali im to nije smetalo, za njih je ipak krenulo leto.

McKinley Clay wms za planinarenje

Fotografija LunaNala

Plaže su uglavnom crne, zbog vulkanske prirode njihovog okruženja, a ovo je jedna od glavnih stvari koja oduševljava putnike, jer su pejzaži koje one nude zaista nezamislivi. Imate osećaj kao da koračate drugom planetom. Mada, lokalno stanovništvo preferira plaže u boji, bele, žute i zlatne.

Tada sam konačno mogla da obučem svoju majicu McKinley Clay wms za planinarenje. Dizajnirana je u modernom dizajnu i napravljena od prijatnog, blago rastegljivog plastičnog materijala. S obzirom da su moje odevne kombinacije uključivale bar jedno tri duksa, pored jakne i bluze, ovo je bilo mnogo prijatnije za nošenje.

Fotografija LunaNala

Posetili smo ih dosta. Od čuvenih kao što je Crna plaža do onih zavučenih, malih koje kriju mnogo štošta zanimljivog i sada uopšte ne mogu da kažem koja mi je omiljena.

Mada, postoji ta jedna na kojoj smo se zadržali malo više. Plaža na kojoj se mogu videti kolonije foka. S obzirom da je to bilo na kraju jednog vrlo napornog dana, odlučili smo da na jednoj livadi pored same obale napravimo piknik.

Večerali smo u trenucima kada je sunce zaranjalo u more, a pored nas se foke jurile sa patkama. Svukla  sam se u majicu, prošetala se obalom u ovom zlatnom sjaju i pomislila kako želim da ostanem tu zauvek.

Click here to add your own text