Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

USPEŠNA ORGANIZACIJA

Fotografija LunaNala

Kao što sam već pričala u jednom od prethodnih blogova, ključna stvar za ovako uspešno putovanje, jeste detaljna organizacija. Put na Island nije mogao bolje da prođe, s obzirom da je sve išlo po planu i da smo obišli apsolutno svaku destinaciju koju smo zamislili.

Pored samog puta, ja zaista uživam u pakovanju, planiranju, pisanju vodiča…

I baš zato sada mogu da vam preporučim ono što je meni u tome zaista pomoglo. Pored ranca o kom sam vam pisala, u koji sam spakovala sve one stvari koje su mi bile potrebne na Islandu, svakako je praktično imati jednu manju torbu u koju biste stavili one najneophodnije stvari koje su vam potrebne tokom samog puta.

 NECK WALLET MCKINLEY TORBICA

NECK WALLET McKinley torbica za nošenje oko vrata je napravljena od pamuka i poseduje dva džepa. U mom slučaju je jedan bio za kartu, a drugi za novac i kartice.

Postoji i pregrada čitavom dužinom koja je taman veličine pasoša, mada sam ja u nju natrpala sve one stvari koje zaboravite da spakujete na neko praktičnije mesto. Pa su tu bile i slušalice, baterija od fotoaparata i punjač za telefon.

Ono što mi se takođe jako svidelo jeste ta njena kompaktnost, obzirom da sam imala i ranac i torbu za fotoaparat, pa  je ona mogla da se nosi i ispod majice.

Fotografija LunaNala

Do skoro nisam imala predstave koliko sam stvari videla i koliko sam svakog dana morala da budem spremna da izletim iz auta.

Par puta sam i trčala.

Svesna sam koliko bi me usporilo da sam svakog trenutka morala da brinem o tome gde mi se šta nalazi i da pri svakom izlasku i ulasku proveravam stvari.

Verujte mi, to nije nimalo lako ni zabavno.

PRIČA O TORBICI

Fotografija LunaNala

Mada, ova malena torba je dosta toga preživela uz mene. Osim što je par puta upala u vodu i bila nagažena, desilo se i da sam u tom jednom svom letu iz auta nju povukla sa sobom i da je ispala.

Ali, pošto sam prethodno izvukla njen kaiš, ona se jednim neverovatno malim delom zaglavila na vratima i uspevši da se tako održi, viseći iz auta, vukući se po putu, ponovo vratila u moje ruke.

Sačuvavši mi pasoš i sve ostalo bez čega ne znam šta bih radila. Ova torbica je opasna i sada sam se uverila da je dorasla izazovu da me prati na mojim putovanjima.

Da li se slažete?