Sadržaj

Fitnes, trening i joga

Globalni fitnes brend Reebok dizajnirao patiku Reebok HIIT TR za intervalne treninge visokog intenziteta

Zbog savremenog načina života u velikim gradovima, koji podrazumeva duže radno vreme, veće gužve i više sati provedenih u prevozu ili automobilu, automatski nam manje vremena ostaje za posvećivanje sebi i svom telu. Odlaske u teretanu ili na trčanje sve je teže uklopiti u pretrpan raspored tokom dana i neretko za to možemo odvojiti najviše sat vremena, ako i toliko.

Upravo tada, pokušavajući da svet koji se menja prilagodimo sebi i svojim potrebama, stvaramo najbolje stvari. Tako je nastao i koncept HIIT treninga. Verovatno ste više puta čuli za ovaj termin, ali da li ste sigurni šta znači i koje benefite vam može doneti?

HIIT (High-Intensity Interval Training) ili intervalni trening visokog intenziteta traje u proseku samo 30 minuta, pri čemu se troši veliki broj kalorija, povećava se ukupna izdržljivost organizma i pojačava tonus mišića, i sve to zahvaljujući kratkim, ali eksplozivnim serijama vežbi od kojih će vam sigurno ponestati dah. I baš onda kada imate utisak da nema šanse da uradite tih poslednjih 5 skokova i da ćete se srušiti, baš tada radite najbolju stvar za svoje zdravlje i liniju.

A kako iz jedne potrebe obično nastaje nova, tako su i HIIT vežbači shvatili da im njihove standardne patike za trčanje više ne pružaju idealnu podršku i sigurnost tokom niza dinamičnih pokreta. Upravo uz pomoć povratnih informacija i utisaka HIIT zajednice, globalni fitnes brend Reebok je dizajnirao patiku koja olakšava kretanje u različitim pravcima na različitim podlogama – Reebok HIIT TR.

Skakanje, čučnjevi, trčanje, iskoraci, guranje – koju god vežbu da izvodite u okviru treninga, nećete morati da brinete o bolu i povredama stopala. Dizajn Reebok HIIT TR osmišljen je tako da je vaše stopalo uvek fiksirano, a istovremeno i maksimalno pokretljivo zahvaljujući dobrom prianjanju i posebnom šablonu na gazištu koji pruža snažnu potporu pri svakom koraku, u svakom pravcu.

Ukoliko ste redovni posetilac teretane, sigurno vam je poznat osećaj kada vam patike klize i zapinju po podu, uz prepoznatljivi škripav zvuk. Nije baš prijatno, zar ne? Zato je đon kod HIIT TR patika izrađen od dve različite vrste gume, kao stvorene za vežbanje na vlažnim, glatkim površinama, omogućujući pravu dozu trenja, čineći ih idealnim i za druge zahtevne grupne treninge, poput Les Mills Body Attack ili Body Combat.

Na kraju, ako ste jedan od onih vežbača kojima patike moraju da se slažu sa ostatkom opreme, Reebok HIIT TR neće vam zadati mnogo muke. Klasična kombinacija crne i bele, kao i jednostavna grafika uklopiće se u svaki autfit, pa ćete svu energiju moći da usmerite na ono zbog čega ste zaista tu – skakanje, trošenje kalorija i po koju kratku pauzu. Čini se da imamo novi HI(I)T u gradu.