Sadržaj

Biciklizam

Pre nego što krenete na vožnju biciklom, proverite da li je vaš bicikl u potpuno ispravnom stanju i da li imate svu neophodnu dodatnu i zaštitnu opremu. Biciklistička kaciga je jedan od najvažnijih delova opreme, jer korišćenje kvalitetne biciklističke kacige smanjuje rizik od povreda.

Kvalitetne biciklističke kacige proizvode se u skladu sa međunarodnim sigurnosnim standardima. Za dobru sigurnost veoma je važno da kaciga savršeno odgovara glavi, mora vam pružati dobru vidljivost, mora biti vidljiva i mora biti dobro fiksirana za glavu. Ako trenutno nemate kacigu koju bi koristili u biciklističkim avanturama, a bezbednost je jedan od vaših prioriteta, predstavljamo vam našu ponudu najboljih kaciga za ovu sezonu.

Sigurno će vas impresionirati bar jedan model koji možete pronaći u nekoj od naših Intersport prodavnica, gde nudimo kacige poznatih svetskih proizvođača, kao što su Alpina, Briko, Nakamura, Top Stil ili Uvex, koje možete poručiti i preko Intersport online prodavnice.

Alpina Garbanzo veoma udobna kaciga za brdski biciklizam

Kaciga Alpina Garbanzo ima veliki broj ventilacionih otvora zahvaljujući kojima vazduh cirkuliše u unutrašnjosti kacige i sprečava znojenje glave. Zadnji deo kacige je blago produžen, kako bi pružio dodatnu zaštitu, a ivice kacige obložene su Protect Edge sistemom. Kaciga se lako prilagođava obliku glave zahvaljujući Run System Ergo Pro i Custom Fit sistemu podešavanja veličine.

Model Garbanzo je veoma popularan u svetu biciklizma zbog svoje velike izdržljivosti i male težine, a dizajn kacige je moderan i aerodinamičan. Ispod čvrste spoljašnjosti, kaciga ima sloj mrežice koja sprečava zavlačenje insekata kroz ventilacione otvore, a unutrašnjost je postavljena mekanim sunđerima koji čine kacigu veoma udobnom za nošenje čak i tokom dugih biciklističkih tura.

Aerodinamična Uvex Onyx kaciga

Uvex Onyx je ženska biciklistička kaciga koja savršeno prianja svakom obliku glave, teška je samo 245 grama, izrađena je po sigurnosnom standardu EN 1078 i ima veoma praktičan mehanizam za jednoručno otkopčavanje i zakopčavanje. Uvex Onyx je višenamenska kaciga pogodna za sve vrste biciklizma.

Poseduje vizir koji se može ukloniti, mogućnost nadogradnje LED svetla, kao i mrežicu protiv insekata. 17 ventilacionih otvora su garancija za dobru cirkulaciju vazduha. Kaciga ima FAS (Fast Adapting System) traku koja se lako i brzo prilagođava obliku glave, tako da u svim situacijama, kaciga bude sigurno pričvršćena, a trake na svom mestu. Zahvaljujući IAS 3D 3.0 tehnologiji možete podešavati kacigu kako bi se prilagodila svakom obliku i veličini glave.

Alpina Anzana za sve ljubitelje avanture

Alpina Anzana LE je atraktivan model enduro biciklističke kacige, koja je opremljena vrhunskim Alpina tehnologijama kako bi vaša vožnja bicikla u prirodi bila bezbedan užitak. Visokokvalitetni sistem Run Ergo Plus pruža odlično prianjanje, omogućavajući adekvatno podešavanje kako bi se prilagodila bilo kojem obliku i veličini glave. Spoljna školjka kacige izrađena je od robusnog polikarbonatnog panela koji je termički vezan za Hi-EPS materijal In-mold tehnologijom.

Kaciga je proizvedena u Nemačkoj, što garantuje najviše standarde u proizvodnji i upotrebu najkvalitetnijih materijala. Alpina Anzana ima veliki vizir koji štiti vidno polje, unutrašnjost je od antibakterijskog materijala i može se oprati, a prednji otvori imaju zaštitnu mrežicu.

Nakamura biciklistička kaciga sa 23 ventilaciona otvora

Ako tražite kvalitetnu kacigu za povremene biciklističke vožnje u prirodi, onda je Nakamura MV29 pravi izbor za vas. Kvalitetan materijal kacige izliven je u veoma udobnom kalupu. Ova kaciga je specifična po svojoj fantastičnoj ventilaciji sa čak 23 otvora.

Nakamura MV29 je dostupna u raznim veličinama. Ima mrežicu protiv insekata, odvojivi vizir i mehanizam za podešavanje prema obimu glave. Nošenje Nakamura kacige učiniće vašu biciklističku turu sigurnom i udobnom.

Briko Paint kaciga za najmlađe bicikliste

Briko Paint je dečija kaciga za buduće šampione! Pogodna je za upotrebu u svim sportovima u kojima bezbednost vaše dece treba da bude da najvišem nivou, ali je posebno korisna za vožnju bicikla jer je izdržljiva i lagana, a za dodatnu bezbednost i udobnost ima zaštitnu mrežicu protiv insekata. Dizajnirana je u atraktivnim bojama i vaši mališani će obožavati da je nose, ima 14 ventilacionih otvora, teška je samo 220 g i ispunjava certifikate CE EN 1078 i CPSC.

Uvex I-VO

Uvex I-VO biciklistička kaciga prikladna je za početnike, za iskusne vozače, sve rute i za svaku situaciju. Ističe se povećanom fleksibilnošću i modernim sportskim izgledom. Ima vizir koji se može ukloniti, mogućnost nadogradnje LED svetla i mrežicu protiv insekata.

Za prozračnost su zadužena 24 ventilaciona otvora, a udobnost i funkcionalnost kacige poboljšana je FAS remenom sa sistemom za lako otkopčavanje jednom rukom i IAS 3D sistemom prilagođavanja kacige obliku glave, čime se postiže maksimalna sigurnost i udobnost.

Kaciga Top Stil HB 3-8 koja savršeno prianja obliku glave

Biciklistička kaciga Top Stil HB 3-8 napravljena je izlivanjem u kalup, veoma je izdržljiva i udobna za nošenje. Kaciga ima čak 21 ventilacioni otvor tako da vazduh efikasno cirkuliše i sprečava stvaranje vlage u kacigi.

HB 3-8 ima i veoma korisnu mrežicu protiv insekata, koji mogu biti smetnja, posebno tokom leta. Velikoj udobnosti, pored mekane unutrašnjosti, doprinosi i mehanizam na potiljku uz pomoć kojeg možete podesiti kacigu kako bi savršeno prianjala obliku glave.