Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Skijanje je sport koji pruža ogromnu količinu zabave. Ali pored toga, svaki svestan skijaš vodi računa i o sopstvenoj bezbednosti, za početak odgovarajućim ponašanjem. Naravno, neophodno je koristiti i svu opremu koja štiti kada refleksi zakažu. Skijaška kaciga je jedan od osnovnih delova skijaške opreme i može biti ključni element u prevenciji ozbiljnih povreda. Kacige za skijanje i druge zimske sportove dizajnirane su tako da, osim sigurnosti, pružaju i udobnost i toplinu, na čemu ćete biti veoma zahvalni pri niskim temperaturama na ski stazi.

Pametan i svestan skijaš uvek i svuda koristi kacigu. Međutim, pored kacige, u sigurnosnom paketu su i ski naočare i rukavice, što u kombinaciji sa oprezom i poznavanjem pravila skijanja i dobrom pripremljenošću osigurava da smo spremni za vožnju po snegu.

Proizvođači skijaške opreme se takmiče ko će skijašima ponuditi najviše sa svojim proizvodom – najnovije tehnologije, najbolji materijali i najviši nivo zaštite. Na policama se može naći mnogo kvalitetnih kaciga srednjeg cenovnog ranga, koje će savršeno odgovarati skijašima koji više puta u sezoni odlaze na skijališta.

1

Alpina ALTO Q-LITE

Alpina ALTO QV

Savršenstvo, estetika i inovativnost okupljeni su prilikom dizajniranja nove kacige Alpina ALTO QV, koja sa novodizajniranim mehanizmom na preklapanje omogućava da vizir čvrsto i automatski pristaje uz lice, obezbeđujući potpunu zaštitu lica od vetra i snega.

Vizir se može pohvaliti vrhunskim, polarizovanim i fotohromatskim sočivom, Quattro Varioflex Mirror, koje obezbeđuje bolju vidljivost pri difuznom (raspršenom) svetlu.

1

Salomon DRIVER PHOTO CD

Salomon DRIVER PHOTO CD

Salomon Driver Photo CD je moderna, brza kaciga sa integrisanim fotohromatskim staklom. Igra stilske harmonije i brzine, na svakom koraku! Upoznajte potpuno novu Salomon kacigu sa Driver Photo vizirom i fotohromatskim sočivima. Jedinstvena kaciga nudi vam sistem za laku promenu sočiva i inovativni Motion Shield sistem za udobnost. Impresioniraće one koji nose dioptrijske naočare, jer vas neće ometati ispod kacige. EPS 4D sistem pruža poboljšanu zaštitu od udara tako da možete uživati na belim padinama sa samopouzdanjem i bez brige. Driver Photo CD kaciga ima stakleni vizir koji menja svetlost, pa ćete uvek imati odličnu vidljivost na skijalištu.

Atomic SAVOR AMID VISOR HD

Atomic Savor Amid Visor HD je skijaška kaciga vrhunskog kvaliteta sa vizirom. Redizajnirani model sa AMID zaštitnom penom i EPS Holo Core jezgrom pruža još veću sigurnost nego što se zahteva po standardima, uz zadržavanje male težine. Podesivi vizir sa HD Lens tehnologijom omogućava vam da nosite dioptrijske naočare i odličnu vidljivost.

Bolle V-RYFT PURE

Sa svojim vrhunskim dizajnom, Bolle RYFT MIPS® kaciga sa patentiranim sistemom aktivne panel ventilacije pruža odličan protok vazduha. Takođe, kaciga poseduje MIPS sistem, koji obezbeđuje najviše standarde zaštite od udara

1

Alpina ALTO QV

Uvex WANTED VISOR

Uvex WANTED VISOR skijaška kaciga jednostavnog izgleda, ima kvalitetan vizir koji omogućava nesmetano nošenje korektivnih naočara. Fleksibilni ventilacioni sistem osigurava da vam tokom aktivnosti nije prevruće. Vizir ima Supravision premaz, koji je na testovima pokazao da sočivo ostaje jasno i ne magli se punih 60 sekundi. Ovo doprinosi većoj sigurnosti i jasnijem pregledu čak i po lošem vremenu.

1

Uvex WANTED VISOR