Skijanje i zimski sportovi

Vrhunske kacige koje će kvalitetom i cenom zadovoljiti svakog rekreativnog skijaša

Znamo da skijanje na snegu može biti zabavno. Ali ponekad zaboravimo da je zabavno skijanje i sigurno skijanje. Skijaška kaciga je jedan je od najosnovnijih delova opreme. Kaciga može biti ključni element u sprečavanju ozbiljnih povreda ili čak zaštiti samog života. Kacige za zimske sportove dizajnirane su tako da osim bezbednosti pružaju i udobnost i toplotu, na čemu ćete biti veoma zahvalni pri niskim temperaturama na ski stazi.

Ali dobro je znati da za dobru kacigu ne morate uvek da izdvojite gomilu novca. Neki brendovi nude kacige odličnog kvaliteta za rekreativne skijaše, koje povrh svega izgledaju dobro. U nastavku predstavljamo neke modele kod kojih se susreću odnos kvaliteta i cene.

Salomon PIONEER LT ACCESS

Skijaška kaciga Salomon Pionerr LT Access je dizajnirana da obezbedi najbolje moguće prianjanje na glavu, fokusirajući se na određene tačke. Deo pored ušiju je podstavljen, a Custom Dial sistem, koji brine o podešavanju jačine zvuka, jednostavan je za korišćenje i dizajniran da spreči pritisak, koji može da pokvari korisničko iskustvo. Kod ovog modela vredi istaći EPS4D tehnologiju koja obezbeđuje dobru apsorpciju udara i time povećava bezbednost skijaša. Bez obzira na to, kaciga je lagana, što povećava udobnost prilikom nošenja.

Sportski i minimalistički dizajn obezbeđuje dobru ventilaciju i nudi mogućnost kombinovanja sa raznim skijaškim naočarima.

1

Salomon PIONEER LT ACCESS

1

Salomon ICON LT ACCESS

Salomon ICON LT ACCESS

Po izgledu slična prethodnom modelu je kaciga Salomon Icon LT Access, koja je napravljena i dizajnirana za žene. Elegantan dizajn niskog profila je izuzetno lagan, tako da ćete zaboraviti da uopšte imate kacigu na glavi. Dizajn će savršeno uokviriti vaše skijaške naočare. Podloga oko dela ušiju obezbeđuje srednji nivo ventilacije, omogućava dobar sluh, a istovremeno pruža sveobuhvatnu zaštitu ušiju.

Zbog svoje raznovrsnosti, ovaj model je pogodan za širok spektar profila rekreativnih skijaša. Zahvaljujući efikasnom sistemu podešavanja, obezbeđuje dobro prianjanje glave i na taj način omogućava optimalnu apsorpciju udara.

Uvex Heyya

Kada je u pitanju zaštita mališana, nije na odmet biti dodatno obazriv pri odabiru najbolje ski kacige. Uvex Heyya dečija kaciga pruža optimalnu zaštitu za skijaše početnike. Kaciga je veoma lagana i dostupna je u raznim zabavnim bojama. Zahvaljujući In-Mould tehnologiji, kaciga je udobna, lagana i pruža sigurnost na ski stazi.

Vedre boje i odličan dizajn, učiniće da zima postane najzabavnije godišnje doba!

1

Uvex HEYYA

2

Uvex HEYYA

3

Uvex HEYYA

1

McKinley PULSE HS-016

McKinley Pulse HS-016

McKinley Pulse HS-016 je kaciga za skijanje koja kombinuje funkcionalne karakteristike i visok nivo komfora i dizajna.

Veoma je lagana, a pri tom čvrstog oblika i izdržljiva. Ima A.H.R. sistem za podešavanje veličine i veoma dobar ventilacioni sistem, koji se može prilagođavati. Kaciga se može pričvrstiti trakom ispod brade, a naočare za skijanje se lako postavljaju na samu kacigu.

Alpina GRAND

Pored lakoće, ski kaciga Alpina Grand predstavlja ogromnu meru udobnosti i toplote kada se nosi bez elementa ventilacije. Mekane zaštite za uši, koje se mogu ukloniti, pružaju dodatnu udobnost. Kaciga poseduje i vratni deo, koji obezbeđuje dodatnu toplotu. Kontrola strujanja vazduha je sistem koji će se pobrinuti za prozračnost.

Željeno pristajanje može se postići jednostavnim sistemom okretnih dugmadi na potiljku.

1

Alpina GRAND

2

Alpina GRAND

1

Bolle SYNERGY

2

Bolle SYNERGY

Bolle SYNERGY

Model ski kacige Bolle Synergy traži i pravi kompromise između udobnosti, težine i snage, obezbeđujući izuzetan nivo bezbednosti. Čvrsti oklop je ključan za spoljnu zaštitu glave u slučaju pada ili udara. Spoljna snaga je, međutim, potpuna suprotnost unutrašnjem komforu koji pružaju vazdušni sistem i jastučić za uši. Podstava i zaštita za uši se skidaju i peru, a dodatna prednost je njihova izrada od antialergijskih materijala.

Moderna kombinacija boja i dizajna takođe nudi savršenu fuziju sa Bolle ski naočarima, koje će ponuditi harmoničnu kombinaciju sa pomenutom kacigom.

Atomic REVENT+ X

Model niskog profila Atomic Revent+ X kacige postavlja nove bezbednosne standarde i premašuje zahtevane standarde zaštite do 30%. To uspeva zahvaljujući EPS Holo Core jezgru u kombinaciji sa konstrukcijom Mold Shell. Visok nivo bezbednosti je omogućen u kombinaciji sa izuzetno malom težinom same kacige. Podesivi sistem od 360° obezbeđuje optimalno prianjanje.

Moderan dizajn sa ventilacionim sistemom koji pruža elegantan izgled.

1

Atomic REVENT+X

2

Atomic REVENT+X