Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Otkrivanje planina i uživanje na snegu je bezbrižno samo uz odgovarajuću skijašku opremu. Pri tome ne smemo zaboraviti ni ski kacige, koje nam pružaju najbolju zaštitu na skijama.

Alpina je za skijaše već dugi niz godina sinonim za kvalitet. Porodični biznis, koji od 1980. godine diktira trendove u dizajnu, bezbednosti i životnom stilu, izuzetno je popularan među skijaškim entuzijastima. Većina njihovih proizvoda razvija se u sedištu kompanije u Bavarskoj.

Alpina nudi vrhunske skijaške kacige koje odražavaju najinovativnija rešenja. Sa svojim najnaprednijim tehnologijama, nude najbolju zaštitu, tako da se skijaši mogu fokusirati isključivo na uživanje na snegu.

U asortimanu Alpina kaciga ćete otkriti modele svih vrsta kaciga, od dečijih, modela za freeride do ski kaciga sa vizirom. Da bismo vam malo olakšali izbor, predstavljamo vam neke od najpopularnijih modela i noviteta Alpine.

Alpina Altoski kaciga sa jedinstvenim stilom, estetikom i inovacijom

Alpina Alto je najnoviji model ski kacige koji će oduševiti i najzahtevnije skijaše. Zahvaljujući HardShell tehnologiji, kaciga nudi najbolju zaštitu glave u slučaju pada, a jedinstveni i inovativni vizir pruža poseban užitak na snegu.

On obezbeđuje najbolju vidljivost u svim vremenskim uslovima i automatsko prilagođavanje trenutnim uslovima osvetljenja. Novodizajniran preklop na viziru omogućava mu da se automatski prilagodi licu, pružajući najbolju zaštitu od snega i vetra.

1

Alpina ALTO Q-LITE, kaciga skijaška

1

Alpina GRAND, kaciga skijaška

2

Alpina GRAND, kaciga skijaška

3

Alpina GRAND, ženska skijaška kaciga

4

Alpina GRAND, kaciga skijaška

Alpina Grand – kvalitetna skijaška kaciga koja je dostupna svima

Alpina Grand skijaška kaciga nudi najbolji odnos cene i kvalieta. Reč je o kacigi sa proverenim Alpina dizajnom, udobnom unutrašnjosti i maksimalnom zaštitom. Ako ovome dodamo i pristupačnost, onda nema razloga zašto ne bismo najbolje vodili računa o svojoj bezbednosti na ski stazi.

Dodatna vrednost kacige Alpina Grand je svakako njen Run sistem za individualno podešavanje, odličan sistem ventilacije i uklonjiva postava koja se može prati.

Alpina Parsena – odlična skijaška kaciga za sve pripadnice lepšeg pola

Skijaška kaciga Alpina Parsena privlačna je na prvi pogled. Zbog svog uskog oblika, posebno je pogodna za pripadnice lepšeg pola.

Naravno, ova ski kaciga takođe pruža najbolju sigurnost. Tome pomaže In-Mold tehnologija u kombinaciji sa rastegljivim poliesterom (Hi-EPS), koji efikasno apsorbuje sile nastale usled udara. Topla zaštita za vrat, odvojive naušnice i mekana, odvojiva i periva postava pružaju posebnu udobnost.

1

Alpina PARSENA, kaciga skijaška

2

Alpina GRAND JR, dečija skijaška kaciga

3

Alpina GRAND JR, dečija skijaška kaciga

4

Alpina GRAND JR, dečija skijaška kaciga

Alpina Grand Junior – moderna dečija skijaška kaciga

Alpina Grand Junior dečija skijaška kaciga je zasnovana na modelu Grand za odrasle, što znači da poseduje sve najbolje tehnologije za zaštitu glave malog deteta. Odlikuje je In-Mold tehnologija, koja u kombinaciji sa rastegljivim poliesterom čini kacigu tvrdom i izuzetno laganom.

Alpina dizajneri skijaške kacige Grand Junior učinili su je izuzetno udobnom za nošenje. Može se pohvaliti odličnim pristajanjem i nizom funkcija koje omogućavaju potpuno korisničko iskustvo u svim vremenskim uslovima. Unutrašnja tekstilna podstava, zajedno sa naušnicama, se skida i može se prati.

Alpina Zupo Visor – jedinstvena dečija skijaška kaciga koja pomera granice

Dečja skijaška kaciga bukvalno pomera granice tehnologije na potpuno nov nivo. Unutra se nalazi uklonjiva podstava, mekani jastučići za uši i zaštita za vrat, što obezbeđuje maksimalnu udobnost.

Unutrašnji deo je izrađen od ekspandiranog poliestera (EPS), koji u kombinaciji sa tvrdom spoljašnjom opnom obezbeđuje maksimalnu izdržljivost i otpornost na udarce, a samim tim i najbolju zaštitu glave. Dodatnu sigurnost pruža integrisani vizir, koji pruža široko vidno polje i 100% zaštitu od UV zraka i vetra. Dodatna glazura sočiva sprečava kondenzaciju, pa je kaciga pogodna za sve vremenske uslove i odlično rešenje za sve koji imaju korektivne naočare ili sočiva.

1

Alpina ZUPO VISOR, dečija skijaška kaciga

2

Alpina ZUPO VISOR, dečija skijaška kaciga

3

Alpina ZUPO VISOR, dečija skijaška kaciga

4

Alpina ZUPO VISOR, dečija skijaška kaciga

Ako još nemate skijašku kacigu, sada je pravo vreme da kupite!

Iako je ski kaciga na našim stazama obavezna samo do 14. godine, ona je svakako deo skijaške opreme koji u najvećoj meri brine o vašoj bezbednosti. S obzirom da vam može spasiti život u ekstremnim situacijama, svakako je vredna ulaganja.

Ako još uvek nemate skijašku kacigu, sada je pravo vreme da prelistate Intersport ponudu. Sigurni smo da ćete sa najkvalitetnijim modelima napraviti korak ka svojoj bezbednosti na ski stazi.