Fitnes, trening i joga

Tokom jeseni ljubitelji sporta traže adekvatnu zamenu za treninge na otvorenom i počinju da treniraju u teretanama ili sportskim halama. Temperature jesenje mnogo brzo padaju i posle radnog vremena, trening na otvorenom nije više prijatan kao leti. Zbog toga moramo pronaći odgovarajuće rešenje. Ako želite da budete aktivni i zimi, teretana je najbolje mesto za održavanje kondicije.

Poznavaoci i ljubitelji fitnesa znaju da je za kvalitetno vežbanje potrebna kvalitetna oprema. Bez odgovarajuće sportske opreme izvođenje zahtevnih vežbi i bavljenje različitim disciplinama mnogo je napornije. Veoma je važno da trenirate u odgovarajućim patikama. Amortizacija pritiska, stabilnost obuće i udobnost naših stopala su ključni za bolje i efektivnije vežbanje. Sa kvalitetnim patikama namenjenim za trening sigurno ćete lakše postići željene ciljeve koje ste postavili na početku sezone.

Kupci često biraju samo na osnovu izgleda i zaboravljaju koliko je udobnost patika važna. Budući da na tržištu postoji ogroman broj modnih, šarenih i na izgled atraktivnih sportskih patika, ne zaboravite na karakteristike koje su zaista važne pri izboru.

Proizvođači sportske opreme svake godine nastoje da ponude najbolju moguću sportsku obuću, koja će biti kvalitetna i istovremeno privlačna. Kako je nova sezona treninga u zatvorenom na pomolu, u ponudi Intersport prodavnica možete izabrati neki od premium modela najpoznatijih brendova sportske obuće:

PUMA

Nemački brend Puma već dugi niz godina pruža podršku profesionalnim i rekreativnim sportistima. Ove godine Puma je tržištu predstavila Puma LQDCELL Hydra model.

Fitnes patike Puma LQDCELL Hydra

Napredne tehnologije i elegancija spajaju se u dizajnu LQDCELL Hydra patike kako bi Vaše performanse bile na najvišem nivou.

Sportska patika Puma LQDCELL Hydra idealna je za trening u teretani jer pruža izvrsno prianjanje po glatkim i ravnim podlogama.

Puma LQDCELL Hydra odlično apsorbuje pritisak što je izuzetno važno u sportu. Pravilna podrška za stopala uvek mora biti na prvom mestu, jer je to uslov za kvalitetan i ispravan trening.

REEBOK

Reebok je renomirani brend koji godinama pravi sjajne patike. Ljubitelji fitnesa i ove godine imaju na raspolaganju njihovu bogatu ponudu.

Fitnes patike Reebok Nano X

Ako su vam potrebne patike za fitnes ili za intenzivne treninge u zatvorenom, sportske patike Reebok Nano X su odličan izbor. Za svoju desetogodišnjicu, Reebok je predstavio patike za trening koje su veoma fleksibilne i udobne. Inovacija je u Flexweave materijalu, koji omogućava veliku prozračnost patikama, ali i izdržljivost pod velikim pritiskom tokom treninga. Kao i svaka sportska patika, Nano X nudi vrhunsku stabilnost i zbog toga je savršena za sve vrste treninga.

Reebok Nano X pruža dinamično prianjanje po glatkim podlogama, što je veoma bitno za trening u zatvorenom prostoru. Kvalitetan đon maksimalno ublažava pritisak na stopala i garantuje veoma udobno hodanje ili trčanje.
Patike su izuzetno niskog profila sa tankim đonom koji odlikuju veća stabilnost i dobro prianjanje ravnim podlogama.

U dizajnu ovog modela, Reebok je prvenstveno stavio akcenat na udobnost. Gornji deo patike izrađen je od laganog, tkanog materijala sa ojačanjima na ključnim mestima koja se najviše habaju.
Reebok nudi tri različite boje ovog atraktivnog modela. Možete birati između klasične crne ili plavo bele kombinacije boja koja je idealna za muškarce, dok će se ženama više svideti beli dezen koji se odlično slaže sa svim odevnim kombinacijama.

NIKE

Nike je i ove godine, inovacijama fascinirao sve sportiste i na tržište plasirao nekoliko različitih modela sportskih patika pogodnih i za muškarce i za žene.

Fitnes patike Nike WMNS METCON 6

Dizajneri Nike brenda uspeli su da kroz atraktivan print donesu nove modne trendove u svet fitnes obuće. Patike su ukrašene modernim životinjskim šarama koje će Vas osvojiti na prvi pogled, a ujedno garantuju i najbolje performanse tokom treninga.
Đon Nike Metcon 6 modela namenski je dizajniran za ravne podloge i zbog toga je ovaj model patika odličan za sve sportove u zatvorenom. Za Nike, kvalitet materijala izrade je na prvom mestu, što garantuje dugotrajnost i izdržljivost patika, čak i tokom veoma napornih vežbi.

Fitnes patike Nike Air Zoom SuperRep

Nike Air Zoom SuperRep su odlične sportske patike za aktivne muškarce koji treniraju u teretani. Ova sportska patika takođe je napravljena od vrhunskog materijala, koji je veoma udoban i savršeno prianja stopalu.

Važno je napomenuti da Nike Air Zoom SuperRep patike imaju poseban sistem vazdušnih jastuka Zoom Air koji omogućava bolju amortizaciju pritiska tokom skokova, a pena koja se nalazi u petnom delu pruža veću udobnost i zaštitu za kolena i kičmu.

Ove patike su idealne za trčanje na traci, za trčanje kratkih sprinteva i za ostale brze vežbe. Zahvaljujući vrhunskom vazdušnom jastuku u prednjem delu patike, koji je kombinovan sa širokom potpornom petom, trening u ovim patikama je pravi užitak.

UNDER ARMOUR

Nove UA HOVR Rise 2 patike za fitnes imaju fenomenalan sistem vazdušnih jastuka koji je idealan za intenzivne treninge i obaranje ličnih rekorda.

Nova tehnologija UA HOVR pruža takozvani „osećaj nulte gravitacije“ koji je sinonim za maksimalnu efikasnost i odzivnost svakog pokreta.

UA HOVR pena, koja se nalazi u peti i čvrst EVA đon nude savršen spoj udobnosti i vrhunskih performansi.

Gornji deo patike, napravljen tehnikom 3D štampanja je mrežast, lagan i otporan na habanje. Zadnji deo patike je rastegljiv, što olakšava obuvanje. Dodatni spoljni elastični materijali pomažu da stopalo bude stabilno i čvrsto fiksirano, a atraktivan gumeni đon prianja svim podlogama i veoma je izdržljiv.

Svi predstavljeni modeli dostupni su u Intersport prodavnicama i u Intersport Web Shop-u.