Sadržaj

Trendovi

Prilikom izbora mesta za porodično putovanje, na prvom mestu su želje dece.

Shodno tome da li su vaši mališani mirne ili razigrane naravi, umetničke duše prožete maštom ili možda mali lenjivci, kada zajedno birate lokaciju, vodite računa da svaki član porodice nađe nešto za sebe što će ga motivisati da sa velikim entuzijazmom krene na put.

Za vas smo pripremili listu TOP 5 izletničkih lokacija za porodice koja vam mogu olakšati odabir najpogodnije.

Zobnatica

Ergela Zobnatica nalazi se u blizini Bačke Topole. Gostima nudi veoma zabavnu školu jahanja, turističko jahanje za decu i odrasle, vožnju fijakerom i kočijama kroz prelepe pejzaže prirode. Možete obići muzej konjarstva, muzej kovačnice, ergele, hipodrom, kao i umetničku galeriju, u kojoj se nalazi stalna izložbena postavka slika.

U Zobnaticu može da se ode na jednodnevni izlet, ali i duži odmor jer nudi veoma kvalitetan smeštaj.

Autor fotografije: zoka_graphy

Autor fotografije: Svetlana Buljugić

Specijalni rezervat prirode- Uvac

Specijalni rezervat prirode Uvac ili kako ga još nazivaju “Kraljevstvo beloglavog supa” se nalazi između planina Zlatar i Javor. Uvac je reka, koja protiče između Zlatibora i Zlatara, a posebnu atrakciju predstavljaju meandri Uvca, koji se uvijaju na neverovatan način. Kada pogledate Uvačko jezero, obasjaće vas najlepše nijanse zelene i plave boje za koje ne biste ni pomislili da mogu da postoje.

Uvačko jezero i kanjon mogu se obići brodićem, planinarenjem ili pešačenjem. Kanjon Uvac ima nekoliko mesta sa kojih se pruža fantastičan pogled na jezero i ceo kanjon, kao što su vidikovac Molitva, Ravni krš ili Čelina. Oko reke Uvac nalaze se visoke i strme krečnjačke litice, a u okolini se nalaze pećine, jame, uvale i šume koje vas izazivaju da ih istražite.

Nacionalni park Tara

Među najlepša mesta u Srbiji za izlet sa porodicom svakako se mora svrstati i Nacionalni park Tara. Ova planina poznata je kao najšumovitija planina Srbije, pa ne čudi što se u njoj nalazi preko 1000 biljnih vrsta. Najatraktivniji delovi Tare su poznati vidikovci – Crnjevsko, Banjska stena, Oluša, Bilješka stena i Sjenič, na kojma možete napraviti fantastične fotografije.

Ljubiteljima rekreacije su na raspolaganju razne planinarske, biciklističke i edukativne staze, kao i lokacije za ribolov. Na prostoru Tare nalaze se i značajni spomenici kulture, kao što su manastir Rača ili etno domaćinstvo na Kaluđerskim Barama. Ukoliko planirate produženi vikend sa porodicom, odlična ideja je i izlet do Drvengrada.

Autor fotografije: Svetlana Buljugić

Autor fotografije: Gorana Sekulić

Palić – izletište stvoreno za decu

Na 8 kilometara udaljenosti od Subotice nalazi se Palić, popularna destinacija za vikend putovanja u Srbiji, pogotovo ukoliko putujete sa decom. Ovo naselje poznato je kao izletište, pre svega zahvaljujući Palićkom jezeru.
Palićko jezero je najveće prirodno jezero u Srbiji.

Na Paliću se možete kupati i uživati u raznim sportskim aktivnostima, među kojima se ističe vožnja bicikla. Palić je poznat i kao lečilište, zahvaljujući jezerskom blatu koje je bogato mineralima i izvorima mineralne vode.

Turisti obavezno posećuju i Zoološki vrt Palić, gde se može videti videti preko 60 vrsta životinja. Vrt poseduje i botanički deo sa preko 260 vrsta drveća i žbunja. Na raspolaganju Vam je i igralište za decu, gde se mogu igrati sa pitomim životinjama.

Fruška gora

Fruška gora je idealno mesto za odmor i rekreaciju, a od Novog Sada je udaljena 16 kilometara. U ovom Nacionalnom parku nalaze se mnoge retke i zaštićene biljne i životinjske vrste. Pašnjaci, vinogradi i voćnjaci krase padine Fruške gore, dok su površine koje se nalaze iznad 300 metara nadmorske visine pokrivene gustim, listopadnim šumama. Posebnu vrednost Fruške gore predstavlja 16 pravoslavnih manastira, poznatih po specifičnoj arhitekturi, jedinstvenim bibliotekama i izuzetnim freskama.

Pre nego što krenete na put, proverite i svoju opremu. S obzirom da ćete biti prilično dugo na otvorenom u prirodi, moraćete da budete skladno obučeni i obuveni.

Autor fotografije: Marija Papić

U Intersportu nudimo vrhunsku žensku, mušku i dečiju odeću i obuću za sva godišnja doba. Dakle, pre nego što krenete na putovanje, posetite našu prodavnicu. Takođe je moguće naručiti proizvode putem interneta. Savršeno opremljeni, osećaćete se još udobnije i mnogo prijatnije na putovanju sa svojim voljenima.