Sadržaj

Trendovi

Slozićete se da bi većina nas bar ponekad želela da bude snažna kao “Neverovatni Hulk” , superheroj iz stripova, da možemo da podižemo ogromne težine jednom rukom, nosimo automobile iznad glave i imamo izuzetno mišićavo telo.

Kao obični ljudi, nemamo tu sreću da nam neko dodeli snagu, pa bilo to čak i eksperimentisanjem i izlaganjem radioaktivnim zracima, već je moramo izgraditi ishranom i napornim vežbanjem.

Danas smo za vas spremili recept za neverovatno hranjiv i snažan Hulk burger koji će vam pružiti proteinski boost i snagu za mišiće…
Umesto hleba za ovaj recept koristimo kore od ovsenih pahuljica i spanaća.

Spanać je jedno od povrća sa najvećim sadržajem proteina. Velika količina vitamina i minerala u spanaću čuvaju naš organizam tako što obezbedjuju dotok kiseonika od ćelija do tkiva, jačaju tonus mišića, pomažu kod mršavljenja, daju energiju i vitalnost i mnogo toga još. Spanać je, možemo slobodno reći, lek za zdraviji organizam.

Za pripremu ovog burgera potrebno vam je:

Za koru:

– 150 gr ovsenih pahuljica
– 100 gr spanaća
– malo vode
– 1 jaje

Za burgere:

– 150 gr junetine (po burgeru)
– začini so ,biber (po ukusu)
– 1 jaje
– 30 gr prezzi

Dodaci:

– Ella sir
– paradajz
– zelena salata ili druga salata po izboru

Nacin pripreme:

Prvo pripremite smesu za burgere kako bi se svi sastojci sjedinili i pustili ukuse. Junetinu, prezle i zacine pomesti sa jednim umucenim jajetom. Sve to sjediniti dok ne postane kompaktna smesa.

Za to vreme pripremiti smesu za kore. U blender staviti ovsene pahuljice, spanac, jaje, zatim blendati dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte malo vode da bi smesa bila laksa za razlivanje i formiranje palacinke.

Na zagrejan tiganj razlijte smesu u velicini zemicke, ispeci 4 kore.

Kada zavrsite sa koricama, formirati smesu od mesa u 2 burgera i ispeci ih po zeljenom ukusu, srednje ili res pecen.
A sada sledi najzabavniji deo, redjanje sastojaka koji ce uciniti ovaj burger socnim i punim ukusa.

Na tanjir staviti jednu koru, preko nje dodajte na kriške isečen ili izgnječen Ella sir, to ostavljamo vama da odlučite šta vam se više dopada, ali naša preporuka je da ga izgnječite kako bi se kora ravnomernije prekrila. Preko sira postavite burger, na koji zatim dodajete sir i preko toga nasložite paradajz isečen na kolutove i malo zelene salate. Sve to preklopiti jednom korom i poslužiti.

Postupak ponoviti i za drugi burger.

Sada vam samo preostaje da uživate u punom ukusu mesa spakovanom u najzdraviju, zelenu, energetsku koru.

Autor teksta i fotografije: fat.burn.belgrade