Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Nevena Ignjatović je sa 4 godine prvi put stala na skije, a prvu medalju osvojila je sa samo 6 godina. Ova tridesetogodišnja Kragujevčanka do sada je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi, preko 250 medalja na međunarodnim trkama i nacionalnim prvenstvima, dugogodišnji je državni prvak Srbije, a svojim najvećim dosadšnjim uspehom smatra 6. mesto na Svetskom kupu u alpskoj kombinaciji. Trenutno je pozicionirana na 14. mestu u generalnom poretku Evropa kupa, disciplina superveleslalom. 

Što se tiče planova za narednu godinu Nevena će biti predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu, koje se održavaju u februaru 2022. 

Pored svakodnevnih treninga i načina koji je usmeren prvenstveno prema skijanju i osvajanju medalja, Nevena voli da se u slobodno vreme bavi i kreativnim stvarima. Pravi nakit, ima liniju zimskih aksesoara koje prodaje na Instagramu, bavi se fotografijom i pevanjem. Sa obzirom na činjenicu da je Master ekonomije na Fakultetu za ekonomiju i finansije, ne čudi činjenica što je ova Kragujevčanka okrenuta i ka svom privatnom biznisu 

Nevena ističe da “Za podijume u Svetskom kupu i dostizanju vrha u ovom sportu potrebno je raditi od malena, kvalitetno, sistematski i sa vizijom, na kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Neophodan je i iskusan tim ljudi, kao i finansijska sredstva i logistika. “ i dodaje da ništa od toga ne bi uspela da nije imala podršku porodice, koja je pratila i podržavala svih ovih godina. 

U mom slučaju uspela sam verom, upornošću, radom i neprestanom borbom. Kada je želja iskrena i istrajna, putevi se na kraju otvore.”